Newsroom

Newsroom

Παλιός, καλός Μητσοτάκης: Δραπέτευσε μόλις τον ρώτησαν για το ναυάγιο στην Πύλο (video)

Έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες όταν τον ρώτησαν αν έχει ευθύνη για το ναυάγιο

mhtsotakhs

Την τακτική της φυγής επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου και έδειξε για ακόμη μια φορά ένα αλαζονικό ύφος απαντώντας ότι έχει μιλήσει ήδη για αυτό το περιστατικό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το προσφυγικό ζήτημα με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο πριν λίγες ημέρες. Μάλιστα προχώρησαν και σε κοινές δηλώσεις οπού τοποθετήθηκαν αμφότεροι για το ζήτημα χωρίς όμως να δεχθούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, στο τέλος των δηλώσεων όταν ένας δημοσιογράφος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε μια ερώτηση του, ο πρωθυπουργός κοντοστάθηκε και ακολούθησε ο συγκεκριμένος διάλογος:

«Αναλαμβάνετε κάποια ευθύνη αναφορικά με όσα έγιναν;» ρώτησε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ναυάγιο στην Πύλο με τον πρωθυπουργό κατεβαίνοντας από το βήμα να λέει ότι «νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει σε αυτή την ερώτηση». Η άμεση απάντηση του δημοσιογράφου ήταν ότι «όχι δεν απαντήσατε στην ερώτησή μου» , χωρίς όμως εν τέλει να παίρνει μια απάντηση.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε βέβαια στο ναυάγιο της Πύλου σε μια προσπάθεια να καταδείξει την ευθύνη τον διακινητών λέγοντας πως: «είναι άδικο να κατηγορούμε το λιμενικό το οποίο έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές και προσέθεσε ότι: «προτεραιότητα δεν είναι μόνο η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων να βοηθήσουμε κάθε έναν ο οποίος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να πνιγεί».

Την ίδια στιγμή στην αναφορά που έκανε για τα ζητήματα γενικότερα της προσφυγικής κρίσης: «όσες λιγότερες βάρκες έχουμε στη θάλασσα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να πνιγούν άνθρωποι» επισημαίνοντας επίσης, ότι προστασία των συνόρων είναι ένας παράγοντας ενός πολύπλοκου ζητήματος και σημείωσε ότι «πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να παράσχουμε νόμιμες οδούς» μετανάστευσης.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…