Newsroom

Newsroom

Παλιμπαιδισμοί Μεϊμαράκη: Βάζετε την Μέρκελ να μας μαλώσει κ. Τσίπρα;

Με επιθετική διάθεση ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό διερωτώμενος με το γνωστό «μάγκικο» ύφος του: «Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει "ντα". Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;».

meimarakis kinis vouli

Με επιθετική διάθεση ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό διερωτώμενος με το γνωστό «μάγκικο» ύφος του: «Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει “ντα”. Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «περιπλανήθηκε» στην ομιλία του στο τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να τα πει όλα. «Ζήτησε βοήθεια των εταίρων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα. Δεν σας ενοχλούν εσάς που είστε «ευαίσθητοι» σε τέτοιες παρεμβάσεις, κύριοι της συμπολίτευσης;», αναρωτήθηκε και επανέλαβε πως «ό, τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ό, τι είναι υφεσιακό, το καταψηφίζουμε».

Στη συνέχεια καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι άνοιξε εκτάκτως την Βουλή στις 13 Αυγούστου και αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας, προκήρυξε εκλογές ώστε ο λαός να μην έχει ενημερωθεί. 

Πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ έπαιρναν τους 
φόρους και τους έριχναν πίσω στην αγορά, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι τους απομακρύνει από την αγορά. «Μας είπατε ότι θα φέρετε μέτρα με πρόσημο αναπτυξιακό, κοινωνικό. Βλέπετε κάτι τέτοιο σήμερα; Μας λέτε για όλα τα άλλα, εκτός από αυτά που έχουμε να νομοθετήσουμε» συμπλήρωσε.  

Συνεχίζοντας, διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας «είδε τι έγινε στα “πόθεν έσχες”» και δήλωσε ότι η Ν.Δ. δεν έχει λάβει ενημέρωση. «Τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία», πρόσθεσε και συνέχισε. «Δεν θα μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν θα γίνουν συμψηφισμοί από εμάς. Όποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποιο κόμμα και εάν είναι».   
Πρόσθεσε ότι η δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με την πρώτη κυβέρνηση, στο θέμα των 100 δόσεων και σε ζητήματα συντάξεων. 

«Οι περικοπές στις συντάξεις δεν αντιμετωπίζονται με το παραλιακό μέτωπο στο Κερατσίνι», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει ε το νομοσχέδιο για τα κανάλια, αλλά και να βγάλει από τον διάλογο του πολυνομοσχεδίου τα ζητήματα της Μακεδονίας και της Τουρκίας.
«Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Η Μακεδονία είναι ελληνική», υπογράμμισε και χαρακτήρισε «επικίνδυνα» τα περί φύλαξης των συνόρων από κοινού με την Τουρκία.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…