Παλιά γαβ-γαβ, νέα πατέντα

Αντί να μεταφράσουν τα σκόιλ, μεταφράζουν την Αχτσιόγλου στη βρουτσική. Και αντί να πουν κάτι για τους μικρομεσαίους που αγωνιούν, απειλούν τον Τσίπρα πως θα τον παραπέμπουν στο αυτόφωρο του παρελθόντος, κάθε φορά που τολμάει να μιλήσει.

don agnello NtU6oSApTPk unsplash

Κακό που μας βρήκε! «Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας θα συναντά ομάδες πολιτών τις οποίες όψιμα ανακάλυψε και για τις οποίες ξαφνικά παριστάνει ότι ενδιαφέρθηκε, θα θυμίζουμε τι έκανε για τους συγκεκριμένους κλάδους τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του».

Έτσι λέει η απειλητική ανακοίνωση της Ν.Δ., με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στην Καισαριανή και σε οινοποιείο στα Σπάτα. Όπου συζήτησε με μικρομεσαίους, παραγωγούς κ.λπ. τα προβλήματα που τους πνίγουν στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Τίποτε το ασυνήθιστο, δηλαδή, ή το εμπρηστικό, που να εξηγεί τα νεύρα του Μητσοτάκη.

Παλιά γαβ-γαβ, θα πεις. Ίσως, αλλά κρύβουν μια νέα πατέντα: Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση! Αντί να δίνουν λογαριασμό για τα έργα τους, όπως κάθε δημοκρατική κυβέρνηση, ανοίγουν το μπακαλοτέφτερο με τα έργα του Τσίπρα. Αντί να εξηγούν γιατί μια δομή κοστίζει πέντε φορές πάνω, παρεξηγούν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν χειρότερα.

Αντί να μεταφράσουν τα σκόιλ, μεταφράζουν την Αχτσιόγλου στη βρουτσική. Και αντί να πουν κάτι για τους μικρομεσαίους που αγωνιούν, απειλούν τον Τσίπρα πως θα τον παραπέμπουν στο αυτόφωρο του παρελθόντος, κάθε φορά που τολμάει να μιλήσει.

Προφανώς δεν επιχειρούν αυτή τη φυγή προς τα πίσω για να τρομάξουν τον Τσίπρα. Δεν είναι τόσο ανόητοι. Την επιχειρούν γιατί αισθάνονται στριμωγμένοι. Νιώθουν ότι απειλούνται.

Εξαπατημένοι μικρομεσαίοι, αδικημένοι εργαζόμενοι, εξοργισμένοι επιστήμονες, έχουν αρχίσει να ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο ψυχρό επιτελικό κράτος.

Και το γεγονός ότι εφημερίδες και ΜΜΕ, ιστορικά, κάποια και υστερικά, στο πλευρό τους, αρχίζουν να επικρίνουν τον βίο και την πολιτεία τους και σχεδόν να χλευάζουν τις επιδόσεις τους, τους οδηγεί ακόμα και σε πολιτικό πυρετό. Σε ανασφάλεια. Και έπεται συνέχεια, αυτό είναι σίγουρο.

Είχαν καλομάθει με τον κορωνοϊό. Μέχρι Μωυσή και Ηρακλή έφτασε το πράγμα!

Πίστευαν ότι η ανοχή της κοινωνίας είναι ανεξάντλητη. Η στήριξη των «δικών τους» ΜΜΕ, μόνιμο καταφύγιο για κάθε δακτυλοδεικτούμενο για ρουσφέτια και δουλίτσες.

Μόλις άρχισε να ραγίζει η ωραία εικόνα, να διασπάται η βολική ομοφωνία, να αναδύεται η αυτοσυντήρηση ανθρώπων και Μέσων, ανακάλυψαν την πατέντα της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση.

Και δεν παίζει εδώ το άφες αυτοίς. Γιατί οίδασι τι ποιούσι. Και για όσα ποιούσι δεν θα γλιτώσουν με κόλπα ούτε τον έλεγχο ούτε την πληρωμή…

Πηγή: Aυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr