Newsroom

Newsroom

Παλαιστίνια γέννησε δίδυμα χρησιμοποιώντας σπέρμα του φυλακισμένου συζύγου της

Ο καταδικασμένος από τους Ισραηλινούς Nahed Hamid, διακίνησε λαθραία το σπέρμα του μέσω μιας πολύ σύνθετης διαδικασίας ώστε να φτάσει ζωντανό στη σύζυγό του και την κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η σύζυγος του Nahed Hamid, Παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου στις ισραηλινές φυλακές, υποστηρίζει ότι γέννησε πριν λίγες ημέρες δίδυμα αφού κατάφερε να μείνει έγκυος μέσω εξωσωματικής από σπέρμα που διακίνησε λαθραία ο σύζυγός της μέσα από την ισραηλινή φυλακή.

Ο Hamid από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας εκτίει ποινή φυλάκισης 20 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές.

Αυτό το ζευγάρι είναι ένα από τα δεκάδες από την Γάζα που κατάφερε να βγάλει λαθραία δείγματα σπέρματος από ισραηλινή φυλακή σε σακούλες μπισκότων, αναπτήρες και στυλό.

Για τους Παλαιστίνιους κρατουμένους και τις οικογένειές τους, η απόκτηση μωρού με αυτό τον τρόπο θεωρείται πράξη ηρωισμού και πατριωτισμού, αφού η διαδικασία είναι γεμάτη κινδύνους, καθώς το δείγμα θα μπορούσε να μολυνθεί ή να αναχαιτιστεί από Ισραηλινούς δεσμοφύλακες.

Το πρώτο παιδί που γεννήθηκε με αυτό τον τρόπο ήταν ο Muhannad, ο οποίος ήρθε στον κόσμο το 2012. Από το 2012, φέρονται να έχουν γεννηθεί περίπου 100 παιδιά με παρόμοιο τρόπο.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω το μυστικό», είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν απόφαση δική μου και του συζύγου μου, κανείς δεν παρενέβη.»

Για να αποφύγει τυχόν μπερδέματα, αποκάλυψε ότι υπήρχε ένα είδος συμφωνημένου συμβόλου στο δείγμα που κανείς δεν γνώριζε, εκτός από εκείνη και τον άντρα της. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν μια πολύ περίπλοκη διαδικασία» , ενώ πρόσθεσε: «Ο σύζυγός μου έχει δικαίωμα να είναι πατέρας και να κάνει οικογένεια».

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών του Ισραήλ (IPS) δήλωσε: «Η IPS λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτά τα περιστατικά και χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη δίωξη κρατουμένων που είναι ύποπτοι για απόπειρα λαθρεμπορίας. Αυτά περιλαμβάνουν την εντολή αστυνομικών ερευνών, την απομόνωση και την απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων και άλλων παροχών.

Η τεχνική, που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις γυναίκες να συλλάβουν χρησιμοποιώντας το σπέρμα του συζύγου τους, αναπτύχθηκε στην κλινική γονιμότητας Razan στην πόλη Nablus της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Αν και το κόστος αυτής της τεχνικής ανέρχεται στα $3.000, η κλινική παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της στις συζύγους κρατουμένων. Όπως επισημαίνεται, το Razan Center παρέχει τις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης δωρεάν ως πατριωτική χειρονομία στις συζύγους κρατουμένων , των οποίων τα χρόνια αναπαραγωγικής ηλικίας μπορεί να περάσουν μέχρι να απελευθερωθούν οι σύζυγοί τους, είπε ο Abu Khaizaran.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το κέντρο δεν λαμβάνει καμία εξωτερική χρηματοδότηση, ενώ υπάρχουν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες επειδή το σπέρμα πεθαίνει και έτσι οι κρατούμενοι πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν μέχρι να λειτουργήσει.

«Θεωρείται εθνική αποστολή και εθνικό επίτευγμα», δήλωσε ο Zaid Nasser, γιατρός στην κλινική. «Αυτό βοηθάει τους κρατούμενους. Παίρνουν ελπίδα από το γεγονός ότι θα τους περιμένει μια οικογένεια όταν βγουν από τη φυλακή».

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές, πολλοί από αυτούς έχουν καταδικαστεί σε υπερβολικά πολλά χρόνια φυλάκισης για αδικήματα όπως πέταγμα πέτρας. Πολλοί κρατούμενοι αξιοποιούν τον χρόνο εγκλεισμού τους αποκτώντας ακαδημαϊκούς τίτλους , σπουδάζοντας μέσω αλληλογραφίας, προσδοκώντας έτσι σε μια πιο ειρηνική ζωή μετά την αποφυλάκισή τους.

Το κίνημα των Παλαιστινίων Aιχμαλώτων είναι το πρώτο κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο που εφηύρε επιχειρήσεις λαθρεμπορίας σπέρματος, σπάζοντας με αυτό τον τρόπο τα κάγκελα των κατοχικών φυλακών, και δίνοντας ζωή μέσα από κελιά που έχουν περισσότερο συνδεθεί με τον θάνατο παρά με την ζωή.

Πηγές: BBC, Daily Telegraph, IMEU, Quds News Network, The Jerusalem Post / FB: Νέα από την Παλαιστίνη

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…