Newsroom

Newsroom

«Πακιστάν ρε!»: Οι «εντολές Μητσοτάκη» εκθέτουν την κυβέρνηση των… πακιστανικών τηλεφώνων

Σοβαρή αποκάλυψη ότι μπήκαν στη χώρα τουλάχιστον τέσσερις ασθενείς με εντολή... «του Μεγάλου»

2021

Αποκαλυπτικούς διαλόγους που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να μπουν στη χώρα τουλάχιστον τέσσερις ασθενείς από την Τουρκία, φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στις 22 Οκτωβρίου, λίγο πριν την ανακοίνωση επιβολής του δεύτερου σκληρού λοκντάουν από την κυβέρνηση, φαίνεται πως οι εντολές που δίνονταν στους αξιωματικούς Πολιτικής Προστασίας ήταν απολύτως… απρόσμενες. Πρόκειται για την ημέρα που στην Ελλάδα έφτανε η αποστολή της τουρκικής ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσέ για τον αγώντα της με τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος διαπίστωσαν ότι τέσσερα άτομα της αποστολής είχαν πυρετό, ωστόσο έλαβαν οδηγία μέσω… «πακιστανικού τηλεφώνου» να περάσει η ομάδα, με «εντολή Χαρδαλιά». Επέτρεψαν δηλαδή εν γνώσει τους να εισέλθουν στη χώρα τέσσερα ύποπτα περιστατικά κορονοϊού, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις, την ίδια ώρα που «μάλωναν» τους πολίτες. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι πέντε μέρες μετά τον αγώνα των δύο ομάδων εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και δύο μέρες αργότερα, εφανίστηκε άλλο ένα.

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Η συνέχεια της συνομιλίας είναι ακόμη πιο αποκαλυπτική, αφού γίνεται αναφορά ακόμη και στην τραγωδία στο Μάτι:

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε […] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε […].

Το τελευταίο στιγμιότυπο είναι η εντολή του αξιωματικού προς τα κατώτερα όργανα να επιτρέψουν την είσοδο αδιαφορώντας για τον άμεσο κίνδυνο.

Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Εχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε.

Πέραν της ξεκάθαρης παραβίασης όλων των πρωτοκόλλων (αλλά και της κοινής λογικής), με την εντολή να εισέλθουν στη χώρα ύποπτα κρούσματα, η αποκάλυψη της εφημερίδας έχει ένα δεύτερο -ίσως και σημαντικότερο- στοιχείο.

Πρόκειται για τη διπλή παραδοχή αφενός ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες  επικοινωνούν μεταξύ τους με τη χρήση πακιστανικών αριθμών (δηλαδή «χρεωμένων» σε άγνωστα πρόσωπα»), όπως ακριβώς κάνει δηλαδή και η μαφία, και αφετέρου ότι οι παρακολουθήσεις κυβερνητικών στελεχών και υπηρεσιακών αξιωματούχων έχουν τόσο μεγάλη έκταση, που έχουν εντοπιστεί ακόμη και τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται ακριβώς για να αποφεύγονται οι παρακολουθήσεις. 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα, άσχετη με το βίωμα που είχαν όλοι οι πολίτες εκείνους τους δύσκολους μήνες του 2020, φαίνεται ότι οδήγησε σε αποφάσεις επικίνδυνες για τον πληθυσμό της χώρας, εν γνώσει όπως όλα δείχνουν του πρωθυπουργού ο οποίος έχει αποδείξει σε δεκάδες περιπτώσεις ότι ενδιαφέρεται μόνο για την αψεγάδιαστη εικόνα του ίδιου. 

28328772 6210