Προσαγωγές 19 εργαζόμενων σε φαστ-φουντ επειδή αρνήθηκαν να δώσουν «τσάμπα» μπέργκερ σε αστυνομικούς

Το περιστατικό συνέβη πριν από μια εβδομάδα, ενώ παράλληλα απαγόρευσαν - και στους 19 εργαζόμενους - να κλείσουν την κουζίνα του εστιατορίου. 

call me hangry hoUmVcrsCVU unsplash

Οι 19 εργαζόμενοι στο φαστ-φουντ «Johnny & Jugnu» στο Πακιστάν, προσήχθησαν σε τοπικό αστυνομικό τμήμα, έπειτα από άρνηση τους να δώσουν «δωρεάν» μπέργκερ σε μια ομάδα αστυνομικών, όταν επισκέφτηκε το εστιατόριο την περασμένη εβδομάδα.

Το προσωπικό του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στη Λαχόρη, στο Πακιστάν, τέθηκε «υπό κράτηση» από τις αστυνομικές αρχές, ώρα 1:00 π.μ. του Σαββάτου, για συνολικά επτά ώρες. 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο…στο εστιατόριο μας», δήλωσε υπεύθυνος της αλυσίδας των καταστημάτων φαστ-φουντ «Johnny & Jugnu».

Σε προσωρινή αναστολή, βρίσκονται για την ώρα οι υπηρεσίες των εννέα αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Ο επικεφαλής αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της περιοχής δήλωσε μέσω Twitter: «Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να παίρνει το νόμο στα ίδια του τα χέρια. Τέτοια άδικη πράξη δεν θα γίνει ανεκτή. Όλοι τους θα τιμωρηθούν», δήλωσε για τους εννέα αστυνομικούς. 

Σε ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Facebook, οι Johnny & Jugnu αναφέρουν πως μια ομάδα αστυνομικών είχε εισέλθει στο εστιατόριο δύο μέρες πριν το περιστατικό, και είχαν [ξανά] ζητήσει δωρεάν μπέργκερ. 

Αφού αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι του εστιατορίου να εξυπηρετήσουν δωρεάν τους αστυνομικούς, πράγμα που έχει γίνει πλέον κοινή πρακτική για τους ίδιους, οι αστυνομικοί απείλησαν τους υπεύθυνους μας και φύγανε, για να επιστρέψουν την επόμενη μέρα για να παρενοχλήσουν και να πιέσουν περαιτέρω την ομάδα μας…με εντελώς αβάσιμα επιχειρήματα», αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν, είχε προηγουμένως καλέσει σε αναδιαμόρφωση των αστυνομικών αρχών της επαρχίας Πουντζάμπ, επισημαίνοντας στους τοπικούς πολιτικούς της επαρχείας πως είχαν διορίσει «δικά τους άτομα» προσφιλή πρόσωπα να διοικούν τα τοπικά αστυνομικά τμήματα. 

Πηγή: bbc.com

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…