Newsroom

Newsroom

Παίζουν παιχνίδια με τα διαγνωστικά τεστ του κορονοϊού

Γιατί δεν παίρνουνε τα φτηνά τεστ που χρησιμοποιήθηκαν στην Κινα;

laboratory 2815640 1920 3

Κάποιοι «παράγοντες» του Υπουργείου Υγείας -εξαιρουμένου του Βασίλη Κικίλια- φαίνεται, σύμφωνα με πολύ σοβαρές καταγγελίες που ήρθαν σε γνώση του documentonews.gr, πως αντιλαμβάνονται την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία και αντί να πράξουν τα δέοντα για την θωράκιση του ΕΣΥ και της κοινωνίας, θωρακίζουν την τσέπη φαρμακευτικών μαζί με τη δική τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, προχωρημένες ήταν οι συζητήσεις του υπουργείου Υγείας με αντιπροσωπεία κινέζικων εταιριών (Suzhou Image Medical & Bioeasy Shenzhen) προκειμένου να προμηθευτεί η Ελλάδα τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πιο σύγχρονη μέθοδο τεστ, τα οποία θα βοηθήσουν πολύπλευρα τη χώρα για την αντιμετώπιση του COVID – 19. Παρενθετικά, υπάρχουν δύο ειδών τεστ. Αυτά που γίνονται με τη μέθοδο PCR στα αντιδραστήρια του ΠΑΣΤΕΡ ή στα ιδιωτικά διαγνωστικά και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να βγουν τα αποτελέσματα. Η μέθοδος έχει ως εξής: Λαμβάνεται από έναν πολίτη δείγμα για να πολλαπλασιαστεί στα αντιδραστήρια το DNA του, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται και το DNA του ιού στην περίπτωση που ο πολίτης είναι θετικός.

 

5e7bb69f825e6348022c7c23
 

Επιπλέον, η έκτακτη συνθήκη που προκάλεσε η πανδημία οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη του «rapid test», τα οποία «σπάνε» σε δύο υποκατηγορίες. Μέσω του σάλιου, μπορεί να γίνει ανίχνευση αντισωμάτων ή αντιγόνων. Στο ενδεχόμενο εντοπισμού αντισωμάτων, τότε σημαίνει ότι ο πολίτης πέρασε τον ιό. Στην περίπτωση που βρεθούν αντιγόνα, τότε σημαίνει ότι ο πολίτης είναι θετικός στον κορονοϊό. Το αρνητικό τεστ έχει κριθεί από την επιστημονική κοινότητα ότι είναι 100% επιτυχές, ενώ η αξιοπιστία του τεστ για όσους κρίνονται θετικοί είναι μεταξύ 89 έως 91%.

Πάμε τώρα στις πληροφορίες που δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ισχύουν και κάνουν λόγο για ύποπτα και κερδοσκοπικά παιχνίδια που πολύ πιθανώς κάποιοι επιχειρούν να παίξουν πίσω και από τις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργού Υγείας. 

 

5e7bb68d825e633fd948a782
 

Ειδικότερα, υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου Υγείας φέρονται να ήρθαν σε συμφωνία με τις κινεζικές εταιρίες που θα προμήθευαν την Ελλάδα με «rapid tests». Ωστόσο, ενώ το deal με τους Κινέζους ήταν κλεισμένο, κάποιοι από το υπουργείο Υγείας φέρονται να ήρθαν σε επικοινωνία με άλλη φαρμακοβιομηχανίαγεγονός που «πάγωσε» την προηγούμενη συμφωνία. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ύψος της συμφωνίας με την φαρμακοβιομηχανία που μπήκε «σφήνα» και η οποία μόνο θετικό προηγούμενο δεν έχει στην Ελλάδα, θα ξεπερνά κατά πολύ αυτήν με τις κινέζικες εταιρίες.

Και την ίδια ώρα που οι επιτήδειοι κάνουν ιδιοτελές παιχνίδι με την προμήθεια των τεστ, συμπολίτες μας χάνουν την μάχη για τη ζωή, κάποιοι μόνοι στα σπίτια τους, γιατί η Πολιτεία δεν είχε τη δυνατότητα λόγω ανεπάρκειας να τους υποβάλλει στην εν λόγω εξέταση. Μια εξέταση ζωής, στην κυριολεξία.

5e7bb668825e6348022c7c22
 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…