Παίζουν οι άφρονες με τη φωτιά!

Δυστυχώς για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους δεν ευθύνονταν οι πρόσφυγες-μετανάστες για τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα

ek poslf 1

Ακρως ιδιοτελείς και με μπόχα ρατσισμού ήταν οι εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα που αν σκάσει, θα προκαλέσει σοβαρές βλάβες, τη στιγμή που η χώρα δέχεται σφοδρή επίθεση από τον κορονοϊό.

Εκτοξεύτηκαν στο πανικόβλητο πλήθος σε ζωντανή σύνδεση, προφανώς για να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή του για τις πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες. Πολιτικές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, καταργούν στην πράξη τις ευρωπαϊκές οδηγίες και καταπατούν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στόχος αυτής της άθλιας προπαγάνδας ήταν να σωπάσουν και όλοι εκείνοι που επιμένουν, παρά τους προπηλακισμούς που δέχονται από επίσημους και ανεπίσημους πατριδοκάπηλους, να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των αποσυνάγωγων.

Δυστυχώς για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους δεν ευθύνονταν οι πρόσφυγες-μετανάστες για τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Αποδείχθηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας και προς κακοφανισμό των φανατικών, ότι δεν είναι μολυσμένοι από γεννησιμιού τους. Με την πάροδο του χρόνου σταμάτησαν αυτό το καλαμπούρι, ωστόσο αφήνοντας στην τύχη τους πρόσφυγες-μετανάστες, παίζουν στην κυριολεξία με τη φωτιά.

Προχθές 21 ΜΚΟ (ανάμεσά τους και μερικές από τις πιο γνωστές που καμιά προπαγάνδα της συμφοράς δεν μπορεί να τις απαξιώσει γιατί έχουν μεγάλη και ανεπίληπτη προσφορά) έκαναν έκκληση για να μετακινηθούν οι αιτούντες άσυλο και μετανάστες από τα νησιά σε ασφαλή τοποθεσία. Οπως αναφέρουν, χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων, πασχόντων από χρόνιες παθήσεις, παιδιών, εγκύων, νέων μητέρων και ατόμων με αναπηρία, «είναι παγιδευμένα υπό άθλιες συνθήκες επικίνδυνου συνωστισμού στα νησιά εν μέσω πανδημίας».

Σημειώνουν ότι οι διαμένοντες στις εγκαταστάσεις έρχονται αντιμέτωποι με «εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, τουαλέτες και ντουσιέρες, καθώς και πολύωρη αναμονή σε ουρές για τη διανομή τροφίμων, και με ανεπάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», συνθήκες που «καθιστούν αδύνατη τη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό, θέτοντας τους ανθρώπους σε σημαντικά αυξημένο κίνδυνο εν όψει της αυξανόμενης απειλής ευρείας μετάδοσης του COVID-19».

Μεταξύ άλλων ζητούν να μετακινηθούν τα άτομα εκτός κέντρων υποδοχής σε κατάλληλα κέντρα μικρότερης κλίμακας στην ηπειρωτική χώρα, όπως ξενοδοχεία και διαμερίσματα, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Μα είναι τόσο άγρια τα πράγματα ή οι συνήθεις ύποπτοι αλληλέγγυοι κάνουν την τρίχα τριχιά γιατί δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις ιδεοληψίες τους και παρά το γεγονός ότι ο πλανήτης βρίσκεται υπό πολιορκία, αυτοί εξακολουθούν να υπηρετούν έναν δικαιωματικό ακτιβισμό που στις μέρες μας είναι αχρείαστη πολυτέλεια;

Στο ρεπορτάζ του δικού μας Απ. Λυκεσά (23-3-2020) για τους 603 πρόσφυγες-μετανάστες που βρίσκονται στην υπαίθρια φυλακή του Δήμου Σιντικής Σερρών υπάρχει έγγραφο των αστυνομικών των Σερρών με αποδέκτες την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, τον υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, όπου περιγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι 603 πρόσφυγες-μετανάστες.

Ανάμεσα στα άλλα ανατριχιαστικά αναφέρεται ότι «η διαμόρφωση και η χωροταξία του χώρου είναι εντελώς ακατάλληλη, θα δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους εκεί διαμένοντες, καθώς οι σκηνές είναι τοποθετημένες πολύ κοντά μεταξύ τους και δεν υπάρχει καθόλου χώρος προαυλισμού και ψυχαγωγίας…δεν υπάρχει μέριμνα για διάθεση υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) στους συναδέλφους αστυνομικούς».

Αν ο εθελούσιος ή καταναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι και τα ατομικά μέτρα προφύλαξης μπορούν να περιορίσουν τον ιό, αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει αν η επιδημία πλήξει αυτούς τους ανοχύρωτους υγειονομικά χώρους όπου στοιβάζονται ανθρώπινες (να μην το ξεχνάμε) υπάρξεις. Ο κυνισμός του τύπου «δεν μας αφορά γιατί δεν είναι δικοί μας» δεν αποδίδει. Ο κορονοϊός δεν καταλαβαίνει από εθνικές ταυτότητες και ταξικά προνόμια. Χτυπάει τους πάντες και μεταδίδεται από τους πάντες.

Ανάγωγα

Αντί οι υπουργοί να γλείφουν με κάθε ευκαιρία τον προϊστάμενό τους, αντί ο υφυπουργός να υποδύεται τον συνταγματάρχη και να μιλάει σαν να έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, αντί ο πρωθυπουργός να μοιράζει συγχαρητήρια στους υφισταμένους του, μήπως να φρόντιζαν όλοι μαζί να εφοδιάσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και τους υπηρέτες του με όλα τα κατάλληλα εφόδια, για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον κορονοϊό;

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…