"Παίζοντας στη γειτονιά της Κυψέλης"

Το Κέντρο Ελέγχου τηλεοράσεων διοργανώνει ένα διήμερο σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους της γειτονιάς της Κυψέλης, ηλικίας 12…

kypseli

Το Κέντρο Ελέγχου τηλεοράσεων διοργανώνει ένα διήμερο σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους της γειτονιάς της Κυψέλης, ηλικίας 12 έως 15 ετών. Στόχος είναι η διαδραστική μάθηση, η μεταξύ τους γνωριμία και η δημιουργική σύμπραξη των νέων ανθρώπων που κατοικούν στη γειτονιά. Με πλαίσιο το θεατρικό παιχνίδι και ασκήσεις που στηρίζονται στη δυναμική των ομάδων και τη δημιουργική διαδικασία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

Όπως το εξηγεί η ηθοποιός και θεατρολόγος Μαριέττα Σπηλιοπούλου που θα καθοδηγήσει το σεμινάριο: «H πολυπολιτισμικότητα και η φυσιογνωμία της γειτονιάς όπου ζούμε και εργαζόμαστε μάς δημιουργεί την ανάγκη να ανοίξουμε τις πόρτες μας στους νεότερους κατοίκους της περιοχής, σ’ ένα περιβάλλον γνωριμίας, ανταλλαγής προσωπικών “υλικών” του καθένα, κοινού βιώματος και εν τέλει αποδοχής και κοινής εξέλιξης και δημιουργίας.»

Το σεμινάριο επικεντρώνεται σε ασκήσεις και παιχνίδια ρυθμού και αφήγησης, σωματικότητας, εμπιστοσύνης, αναπνοής, συναίσθησης του χώρου και της παρουσίας μας μέσα σε αυτόν. Μέσα από την καλλιέργεια της φαντασίας, των παρορμήσεων, του δημιουργικού αυτοσχεδιασμού, η ομάδα του σεμιναρίου θα προσπαθήσει να διερευνήσει  τη δυναμική του συνόλου, με στόχο τη χαρά, τη συνεργασία και την ελεύθερη δημιουργική έκφραση.

Υπεύθυνη σεμιναρίου : Μαριέττα Σπηλιοπούλου (ηθοποιός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, θεατρολόγος)

Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά και εφήβους που θα θελήσουν να το παρακολουθήσουν, με μόνη προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις θέσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 18 Ιουνίου στα τηλέφωνα : 213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

(περιορισμένος αριθμός συμμετοχών, κρατήσεις απαραίτητες)

Προετοιμασία

Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να έχουν προετοιμάσει ένα τραγούδι ή ένα κείμενο λίγων σειρών (παραμύθι, μύθο της πατρίδας τους κλπ.) και να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια. Ευπρόσδεκτα είναι επίσης τα μουσικά όργανα.

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα

Τηλ: (00 30) 213 00 40 496

Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45

Email: [email protected]

http://polychorosket.gr/

https://www.facebook.com/kentron.el

Πρόσβαση

Αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα.

Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8

Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4

ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)

 

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων