Παίζει με τις ζωές χιλιάδων παιδιών ο Βασίλης Κικίλιας

Συνεχίζεται η αγωνία από τους γονείς χιλιάδων παιδιών από την η είδηση για το κλείσιμο της καρδιοχειρουργικής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με τα social media να έχουν πάρει φωτιά από την στάση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια που έκανε λόγο για Fake News.

Βαγγέλης Σπυράκης 02/06/2020 | 23:16

Για ακόμη μια φορά το υπουργείο Υγεία, η κυβέρνηση και δη ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας δείχνουν το σκληρό αντικοινωνικό τους πρόσωπο και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου Αγ. Σοφία.

Ο υπουργός παίζει με τις ζωές χιλιάδων παιδιών που χρίζουν άμεσης επέμβασης και κωφεύει στις φωνές των γονέων που κάνουν έκκληση να βρεθεί λύση ώστε να επαναλειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Open η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη «Το Κέντρο είναι κλειστό ενώ δεν υπάρχει θέμα ανακαίνισης διότι έχει ολοκληρωθεί», καταρίπτοντας έτσι το αφήγημα του υπουργείου Υγείας ότι το κέντρο παραμένει κλειστό λόγω ανακαίνισης και τα περιστατικά εξυπηρετούνται στο Ωνάσειο. Όπως κατήγγειλε η κ. Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη   «ενώ γίνονταν 180 επεμβάσεις στο Αγία Σοφία, τώρα με το ζόρι γίνονται 60 στο Ωνάσειο καθώς υπάρχει λίστα. Υπάρχουν μάλιστα πάνω από 30 παιδιά που ενώ βρισκόντουσαν στην λίστα, πλέον έχουν βγει για κάποιο περίεργο λόγο»

Μάλιστα, όσο αφορά την δήλωση του Βασίλη Κικίλια περί Fake news η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων ανέφερε ότι  δεν πρόκειται για fake news”.

Σάλος στα social media

Την ίδια στιγμή χιλιάδες γονείς εκφράζουν την οργή τους στο κυνικότητα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα ο Βασίλης Κικίλιας, με τους περισσότερους να βγαίνουν εκτός εαυτού, με δεξιά.. τρόλ να παρεμβαίνουν και να χλευάζουν την αγωνία τους!