Newsroom

Newsroom

Παίζει με την φωτιά… η Πιονγκγιάνγκ

Η εκτόξευση του νέου βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα έχει προκαλέσει εκτός από έντονη ανησυχία και παγκόσμια οργή!

597c1f151dc524720f8b4569

Ο Κίμ Γιονγκ Ουν, συνεχίζει τον χαβά του…και προκαλεί την διεθνή κοινότητα με την νέα εκτόξευση  βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή.  Σύμφωνα με τον ίδιο η  δοκιμή της οποίας είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της Β. Κορέας δήλωσε μάλιστα πως  μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση,  ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, σημειώνοντας πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο που δεν μπορεί να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί.

«Απερίσκεπτη και επικίνδυνη»

Αμεση ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου, ο όποιος χαρακτήρισε «απερίσκεπτη και επικίνδυνη» την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ, η οποία θα την οδηγήσει σε «περαιτέρω απομόνωση».

«Απειλώντας τον κόσμο, αυτά τα όπλα και αυτές οι δοκιμές απομονώνουν περαιτέρω την Βόρεια Κορέα, εξασθενίσουν την οικονομία της και φτωχαίνουν τον πληθυσμό της», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Να σταματήσει η  κλιμάκωση της Έντασης ζητά το Πεκίνο

Η Κίνα ζήτησε από την Βόρεια Κορέα να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να σταματήσει όλες τις ενέργειες που μπορεί να επιδεινώσουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έπειτα από την εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM)

Το Πεκίνο επίσης ελπίζει όλες οι πλευρές να ενεργήσουν με σύνεση για να αποτρέψουν την κλιμάκωση της κατάστασης ανέφερε με ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.