Παίρνουν θέση μάχης οι Χιώτες απέναντι σε ΜΑΤ και Μηταράκη για την νέα δομή προσφύγων

Έντονες αναμένονται οι αντιδράσεις στη Χίο ενόψει της επιχειρούμενης έναρξης εργασιών για την δημιουργία δομής προσφύγων στην περιοχή του Θόλους.

Να διχάσει τη Χίο θα επιχειρήσει και πάλι η κυβέρνηση, ένα νησί που “σήκωσε” μεγάλο βάρος στο προσφυγικό, αλλά όπως φαίνεται δεν εκτιμήθηκε.

Αντίθετα σχεδιάζεται Νέα Δομή προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή Θόλος, με το επιτελείο Μηταράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, να ετοιμάζει νέα “διαφημιστική” καμπάνια την επόμενη εβδομάδα, “χωρίς” ωστόσο “τον ξενοδόχο”.

«Ούτε στο Θόλος ούτε στη ΒΙΑΛ, ούτε πουθενά. Σύγχρονα Guantanamo δεν θα γίνουν τα νησιά», λένε οι κάτοικοι που οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν όπως λένε το γνωστό σχεδιασμό των δακρυγόνων, που βίωσαν σε αντίστοιχη περίπτωση τον Φλεβάρη του 2020.

Και μπορεί το επιτελείο του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, να εκτιμά ότι οι όποιες κινητοποιήσεις των κατοίκων δεν θα είναι αρκετές για να σταματήσουν τον σχεδιασμό του, όμως οι κάτοικοι στο νησί φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη…

Οι διεργασίες από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων αλλά και των Συμβουλίων Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας και Καρδαμύλων, είναι πυρετώδεις, προκειμένου να υπάρξει οργάνωση ενόψει της επιχειρούμενης έναρξης εργασιών στην περιοχή του Θόλους.

Ένα επιπλέον σημείο που έχει ξεσηκώσει σημαντικές αντιδράσεις στο νησί, ακόμα και σε πολίτες που μέχρι σήμερα παρακολουθούσαν διακριτικά τις εξελίξεις, είναι η αποκάλυψη του Πρωθυπουργού από τη Δ.Ε.Θ. ότι οι δομές στα νησιά θα είναι μόνιμες και άρα θα σημειωθούν στον χάρτη ως επίσημες πύλες εισόδου μεταναστών από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

«Δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις…»

Το επιτελείο του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, εκτιμά ότι οι όποιες κινητοποιήσεις δεν θα είναι αρκετές για να σταματήσουν τον σχεδιασμό του.

Το επικοινωνιακό μάλιστα επιτελείο του Υπουργού, ποντάρει ότι στο διάστημα που απομένει, θα καταφέρει να πείσει την τοπική κοινωνία ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από τα άκρα, ακολουθώντας την ίδια τακτική που διατυπώθηκε τον Φλεβάρη του 2020 μέσα από δημοσιεύματα κεντρικών Μ.Μ.Ε. περί δήθεν ακραίας συμπεριφοράς των κατοίκων σε Χίο και Λέσβο.

 

(Με πληροφορίες από politischios.gr)

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

Το πτώμα ενός άντρα που εντόπισε το πρωί του Σαββάτου (13/8) μέσα στη θάλασσα το…