Παιχνίδια της κυβέρνησης με την κατάθεση του ασφαλιστικού

Η κυβέρνηση προχωρά από ώρα σε ώρα σε κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Άλλο ένα νομοσχέδιο που αφορά σε κρίσιμο τομέα διακυβέρνησης, αυτή τη φορά στη κοινωνική ασφάλιση των νέων, προωθείται με συνοπτικές διαδικασίες για συζήτηση στη Βουλή. Η αντικοινωνική ατζέντα της ΝΔ εκμεταλλευόμενη τη πανδημία ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέτωπα.

Πρόκειται για μία αιφνιδιαστική κίνηση καθώς δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό με αυτή στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καν ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Πιθανότατα, η κίνηση αυτή από πλευράς Κωστή Χατζηδάκη φανερώνει την πρόθεση του υπουργού Εργασίας να δείξει ότι εμμένει στις απόψεις για το νέο ασφαλιστικό, καθώς ο ίδιος είχε υποχρεωθεί να το αποσύρει από τη συζήτηση, επαναφέροντάς το εκ νέου στη Βουλή.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κακές γλώσσες» στο εσωτερικό της ΝΔ σχολίαζαν το βράδυ της Παρασκευής ότι η εν λόγω κίνηση μπορεί να ερμηνευτεί και ως αντιπερισπασμός, ούτως ώστε να μην ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, διότι είχε ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στα πέριξ της Πειραιώς οι πληροφορίες ότι το Documento διαθέτει νέα έγγραφα που «καίνε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την εν λόγω υπόθεση.

Το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» θα εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια μετά από τις θερινές διακοπές, πιθανότατα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Documentonews

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το…

Καινοτομία για λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο: Θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Καινοτομία για λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο: Θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Η πρώτη λαϊκή αγορά με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα,…