ΦΛ

Φωτεινή Λαμπρίδη

Παιδιά, από εδώ η δημοσιογραφία!

Αυτοί οι «συνάδελφοι» που την θεωρούν βάρος, θα σπεύσουν αύριο το πρωί να σπιλώσουν την Μπέγκελ και να υπερασπιστούν τον αυτοκράτορα.

351913 beugel

Το BBC, το CNN, το Spiegel ο Guardian, και άλλα διεθνή δίκτυα, έχουν αποκαλύψει με ντοκουμέντα την πάγια τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επαναπροωθεί βίαια και παράνομα πρόσφυγες. Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν αποκαλυπτικά. Οι πρόσφυγες , ανάμεσα τους μικρά παιδιά και βρέφη- αφήνονται σε ακυβέρνητες σχεδίες και σπρώχνονται από άνδρες του λιμενικού προς το άγνωστο με …. βάρκα μια σχεδία.

Εξαιτίας αυτής της αρνητικής δημοσιότητας μάλιστα, η Κομισιόν φαίνεται πως με τελεσίγραφο διαμήνυσε στον κ. Μηταράκη, πως δεν πρόκειται να λάβει νέο πακέτο στήριξης για το προσφυγικό αν δεν συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή επιτήρησης στο Αιγαίο, ώστε να διαπιστώνεται πως οι άνδρες του λιμενικού, δεν προβαίνουν σε παράνομες επαναπροωθήσεις. Mόνο στην Ελλάδα και την Κροατία έχουν επιβληθεί αυτοί οι όροι.

Σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλλει το tvxs.gr  στον κύριο Μηταράκη, απάντησε πως δεν γνωρίζει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία της Επιτροπής που να αφορά την σύσταση ανεξάρτητων μηχανισμών στα Κράτη – Μέλη. σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες όμως, η Ελλάδα έχει αποδεχτεί την σύσταση της επιτροπής αυτής, προκειμένου να απορροφήσει τα κονδύλια.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι συμβαίνει στο Αιγαίο, εκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσβλήθηκε με την ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου κ. Μπέγκελ, και έχασε απόλυτα την ψυχραιμία του.  Δεν θα σταθώ στο ότι αποκάλεσε την Τουρκία «ασφαλή χώρα». Αυτό είναι μια απόφαση που εξέδωσε με ΚΥΑ η κυβέρνηση και εισέπραξε τα χαστούκια από Διθνείς οργανώσεις όπως οι Γιατροί του Κόσμου.

Θα σταθώ όμως στο ότι ο έλληνας πρωθυπουργός διέψευσε όλα τα διεθνή δίκτυα και παρουσίασε μια εικόνα εκτός πραγματικότητας, ελπίζοντας ότι αφού τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, δεν έχουν αναπαράξει τα βίντεο των διεθνών ΜΜΕ, για τον ελληνικό λαό, τα βίντεο αυτά δεν υπάρχουν!. Ο πρωθυπουργός μας έδειξε με πόσο αυταρχισμό αντιμετωπίζει τους πραγματικούς δημοσιογράφους και με πόση ευκολία διαστρευλώνει μια πραγματικότητα διαπιστωμένη από διεθνή MME και οργανισμούς. Έως και ο ΟΗΕ έχει καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να ερευνήσει το θέμα. Αλλά απ’ότι φαίνεται, αν  η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί του, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

Μόνο που όσο κι αν τον προστατεύει το επικοινωνιακό του επιτελείο, έρχεται η ρημάδα η στιγμή, που σε μια κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, προσκαλούνται και δημοσιογράφοι εκτός των εκλεκτών του. Όπως η Ολλανδή Μπέγκελ. Δημοσιογράφοι που τιμούν το επάγγελμα τους και ελέγχουν την εξουσία αντί να κάνουν νυχθημερόν τεμενάδες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έρχεται η στιγμή, που μια ολλανδή συνάδελφος, κάνει την ερώτηση που περιμέναμε να απευθύνει κάποιος στον πρωθυπουργό μήνες τώρα. Προσωπικά, περίμενα ότι κάποιος άδρατε την ευκαιρία στην ΔΕΘ. Κι όμως, ούτε ένας, ούτε μία δημοσιογράφος, δεν έφερε τον πρωθυπουργό αντιμέτωπο με ένα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» όπως το αποκαλούν πολλές οργανώσεις και εργαζόμενοι σε αυτές.

Η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι ακόμα εκεί. Δεν χρειάζεται να την επανεφεύρουμε. Αυτοί οι «συνάδελφοι» που την θεωρούν βάρος, θα σπεύσουν αύριο το πρωί να σπιλώσουν την Μπέγκελ και να υπερασπιστούν τον αυτοκράτορα. Οι υπόλοιποι μπορούμε να συμφωνήσουμε με την φωτογραφία που ανάρτησε ο συνάδελφος  Μάριος Διονέλλης στο fb. «Παιδιά, από΄δω η δημοσιογραφία. Δημοσιογραφία, τα παιδιά»

ΥΓ.Η Μπέγκελ, όπως μου έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη που της έκανα, έχει ζήσει εκ των έσω το τι τίμημα πληρώνει ένας άνθρωπος αλληλέγγυος στους πρόσφυγες, αφού συνελήφθει η ίδια από τις ελληνικές αρχές, γιατί φιλοξένησε πρόσφυγα και στοχοποιήθηκε από την ΧΑ. Θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό ο πρωθυπουργός πριν την προτρέψει να πάει στη Σάμο να δει τις «ειδυλλιακές» συνθήκες των camps ! 

Πηγή: tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…