«Πάγωσε» στον αέρα η δημοσιογράφος του BBC: Της τηλεφώνησαν οι Ταλιμπάν (Βίντεο)

«Φυσικά και θα μπορεί ο Τύπος να ασκεί κριτική, αρκεί να μην προβαίνουν σε ''δολοφονία χαρακτήρα''».

Μία απίστευτη στιγμή εκτυλίχθηκε στον αέρα του BBC, όταν η δημοσιογράφος Yalda Hakim δέχθηκε τηλεφώνημα στο κινητό της από τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν!

Η Yalda Hakim, η οποία εργάζεται τα τελευταία εννέα χρόνια στο BBC, γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και μετακόμισε στην Αυστραλία το 1986.

Παρά την εμπειρία της, δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη της τη στιγμή που δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Suhail Shaheen, ο οποίος θέλησε να παρέμβει για το χάος που επικρατεί στην Καμπούλ. 

«Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Shail Shaheen, στη γραμμή. Κύριε Shaheen, με ακούτε;». 

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, κατά την παρέμβαση του, τόνισε πως οι κάτοικοι της Καμπούλ είναι ασφαλείς, όπως και οι περιουσίες τους. «Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη». 

Στη συνέχεια, ο Shaheen επιβεβαίωσε ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στο νόμο της Σαρία, προσθέτοντας: «Φυσικά, θέλουμε ισλαμική κυβέρνηση».

Επίσης, δεν απέρριψε ξεκάθαρα το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ξανά οι δημόσιες εκτελέσεις.

«Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους», είπε. «Οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης».

Με τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο Shaheen επιβεβαίωσε ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στο νόμο της Σαρία, προσθέτοντας: «Φυσικά, θέλουμε ισλαμική κυβέρνηση». Είπε, επίσης, ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία.

Πηγή: newsit.gr

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου εάν οι Ταλιμπάν θα δολοφονούν τους πολίτες που δεν συμορφώνονται με το νόμο της Σαρία, ο Shaheen προσπαθεί να κάνει υπεκφυγές λέγοντας ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αμυνθεί της γνώμης του και πως κάθε περίπτωση είναι ειδική περίπτωση και ως τέτοια θα εξετάζεται.

Όσον’ αφορά τη μετακίνηση:

«Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει τη χώρα, χρειαζόμαστε όλους τους Αφγανούς πολίτες».

Όσον’ αφορά την ελευθερία του Τύπου:

«Φυσικά και θα μπορεί ο Τύπος να ασκεί κριτική, αρκεί να μην προβαίνουν σε «δολοφονία χαρακτήρα»»

Δείτε το βίντεο

 

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Η ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στα κυβερνητικά σχέδια για την άλωση των ανεξάρτητων αρχών,…