Newsroom

Newsroom

Παγώνουν οι συζητήσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Η απόφαση ελήφθη από την ελληνική πλευρά λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως αύριο θα συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

1139147

Παγώνουν μέχρι νεοτέρας οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως αναφέρουν πληροφορίες του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται η ΕΡΤ. 

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως αύριο (4/12/2019) στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σκληρή στάση συνεχίζει να κρατά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνοντας τη δική του απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε ότι θα ζητήσει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

«Εάν το θέμα τεθεί στην ατζέντα, θα τους πούμε ότι αυτό που έκαναν η Λιβύη και η Τουρκία απορρέει από κυριαρχικά τους δικαιώματα και δεν θα τα συζητήσουμε μαζί τους», προειδοποίησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Ελλάδα μπορεί να λάβει μέτρα, εμείς επίσης έχουν το δικαίωμα να λάβουμε. Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο», συνέχισε και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα, αλλά επίσης από την Αίγυπτο και την κυπριακή κυβέρνηση, για την αποτυχία της τουρκο-λιβυκής θαλάσσιας συμφωνίας «δεν θα έχουν καμία συνέπεια, διότι έχουμε συνομολογήσει γραπτή συμφωνία με την Λιβύη».

«Η Τουρκία δεν θα συζητήσει γύρω από ένα τραπέζι, με άλλες χώρες, για τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε ο Ερντογάν.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…