Παγώνουν οι σχέσεις Βενεζουέλας – Παναμά

Σε διακοπή των πολιτικών – διπλωματικών σχέσεων, αλλά και πάγωμα των εμπορικών σχέσεων της χώρας του με τον Παναμά, προχώρησε…

Σε διακοπή των πολιτικών – διπλωματικών σχέσεων, αλλά και πάγωμα των εμπορικών σχέσεων της χώρας του με τον Παναμά, προχώρησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης του Παναμά να ζητήσει σύγκληση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για να συζητηθεί το θέμα των βίαιων διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα.
«Πριν από την συνωμοσία που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Παναμά μέσω του πρέσβη της στην Ουάσιγκτον και στον ΟΑΚ (Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών), αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Παναμά και να παγώσω όλες τις εμπορικές σχέσεις », δήλωσε ο κ. Μαδούρο κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από το θάνατο του Ούγκο Τσάβες στο Καράκας.
«Κανείς δεν πρέπει να συνωμοτεί ζητώντας την παρέμβαση εναντίον της χώρας μας, φτάνει πια ! Καλώ τους πολίτες να ενωθούν», πρόσθεσε.

Κατόπιν αιτήματος της κυβέρνηση του Παναμά, ο ΟΑΚ, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, θα συγκληθεί την Πέμπτη σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, για να αποφασιστεί συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών που θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις στο κίνημα διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα. «Το Μόνιμο Συμβούλιο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, με απόφαση της προεδρίας του, θα συγκληθεί την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014», ανακοίνωσε ο οργανισμός.