Παγώνη: Ζητήσαμε επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και μας είπαν ότι δεν υπάρχουν κλίνες

Αν είχαμε τεστ θα μπορούσαν να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

5267394 1 1

Για την οριακή κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη με ασθενείς να συνεχίζουν να παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες αφού δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ.

Η κυρία Παγώνη αποκάλυψε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Open πως ζήτησαν επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων για να μεταφερθούν οι διασωληνωμένοι που δίνουν αγώνα ζωής σε απλές κλίνες και η απάντηση που πήραν είναι ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν βάλει δικούς τους ασθενείς και όλες οι κλίνες είναι πλήρεις.

Παράλληλα επισήμανε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν φτάσει να κάνουν επιλογή για το ποιος θα διασωληνωθεί όπως γινόταν στην Ιταλία αλλά διασωληνώνουν όλους τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη ακόμα κι αν η νοσηλεία τους γίνεται σε απλή κλίνη και όχι σε ΜΕΘ.

Όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα, η κυρία Παγώνη εξέφρασε την αγωνία της για το τι θα γίνει με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Ερωτηθείσα γιατί η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει πάρκα και παιδικές χαρές κι όχι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είπε ότι: «Αν είχαμε τεστ θα μπορούσαν να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Δεν έχουμε τεστ και γι αυτό είναι όλοι επιφυλακτικοί για τα σχολεία».

Επισήμανε δε ότι στα νοσοκομεία φτάνουν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι από 25 χρονών μέχρι 55, οι οποίοι φτάνουν με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο και από τη μια στιγμής την άλλη χρειάζονται διασωλήνωση.

«Προχθές στην εφημερία στο Γεννηματάς είχαμε πάνω από 72 εισαγωγές, είχαμε 10 διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, και είχαμε ηλικίες νέες 25-35 ετών στην πλειονότητα. Οι μεταλλάξεις είναι πολύ επικίνδυνες. Είναι κρίμα να διασωληνώνονται νέοι άνθρωποι. Ερχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο η κατάσταση… στραβώνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Παγώνη υπογράμμισε πως ο φόβος της είναι «μην πάει κάτι λάθος και φτάσουμε στο καλοκαίρι και δεν έχουμε μια σχετική ανοσία στο 50% – 60%».