Newsroom

Newsroom

Παγώνη: Πρέπει να καταλάβουν όλοι στον κορονοϊό δεν υπάρχουν ηλικίες

"Όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τον οργανισμό και για την Όμικρον", τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

5292389 1

Εξηγήσεις για την απόφαση να χορηγείται η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στους τρεις μήνες, και όχι στους τέσσερις ή στους έξι, έδωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, “όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε”. Όσον αφορά στις αντιδράσεις για τη συχνότητα των εμβολίων, τόνισε ότι αυτά δεν θα γίνονται κάθε τέσσερις μήνες, αλλά κάθε 9-12 μήνες, όπως στην γρίπη, ανάλογα με το πότε θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμβολιασμών. 

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά, δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε και μωρά που νόσησαν με κορονοϊό να διασωληνώνονται: “Πρέπει να καταλάβουν όλοι στον κορονοϊό δεν υπάρχουν ηλικίες. Η νόσος μπορεί να κάνει πολλές επιπλοκές. Επηρεάζει και τους πνεύμονες και την καρδιά και τον εγκέφαλο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η περικαρδίτιδα ξεπερνιέται, σε ποσοστό 95%-98%. Φυσικά, θα υπάρχει και περιστατικό που δεν μπορεί να τα καταφέρει, ακόμα και στις πιο απλές νόσους. Πρέπει να πάνε και τα παιδιά να εμβολιαστούν από 5 ετών και πάνω”, διεμήνυσε.

Αναφέρθηκε, δε, και στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι καλύπτεται από τα εμβόλια. «Το σημαντικό είναι το ποσοστό αποτελεσματικότητας», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν καταγράφονται θάνατοι.

Όσον αφορά την περίοδο των Χριστουγέννων, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι οι καλεσμένοι σε ρεβεγιόν πριν επισκεφθούν κάποιο σπίτι, καλό θα ήταν να υποβάλλονται σε rapid test.

 

 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…