Newsroom

Newsroom

Παγώνη: Πιστεύω πως θα γίνει σύσταση για τέταρτη δόση εμβολίου για όλους

Ανεμβολίαστοι πάνω από το 70% των νοσηλευομένων με κορονοϊό, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

5316258 0

Την άποψη ότι θα υπάρξει σύσταση για λήψη της τέταρτης δόσης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για το σύνολο του πληθυσμού εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την τέταρτη δόση, τόνισε: “Να το ξεκαθαρίσουμε: Υπάρχει επιτροπή εμβολίων η οποία συστήνει, όχι υποχρεωτικά, σε συγκεκριμένες ομάδες. Και αρχίζει από τα 80, γιατί αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι οι μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, που μπορεί να έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχουν τις υποτροπές τους. Γιατί όταν έχεις ένα και δύο υποκείμενα νοσήματα και έχεις κορονοϊό, λογικό είναι να σου κάνει υποτροπή. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι και υπάρχουν και εμβολιασμένοι. Οι ανεμβολίαστοι είναι περισσότεροι, γύρω στο 70-75%. Οι υπόλοιποι είναι εμβολιασμένοι, αλλά είναι με πολλά υποκείμενα νοσήματα“.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, σημείωσε: “Για όλους τους υπόλοιπους η επιτροπή νομίζω εγκαίρως θα πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει πριν το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα αρχίσει η κίνηση. Προσωπικά πιστεύω πως θα γίνει τέταρτη δόση για τους πάντες. Ο κορονοϊός θα είναι εδώ. Το καλό θα είναι να υπάρχει ένα εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς, αλλά τα εμβόλια δεν τα βάζουμε σε ένα κουτάκι και τα βγάζουμε και τα μοιράζουμε”.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…