Newsroom

Newsroom

Παγώνη: Όλοι θα κάνουμε και τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό

Έκκληση στους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για την ασφάλειά τους

5292401 3

Βέβαιο θεωρεί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ότι την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν θα την κάνουν μόνο οι κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε προτεραιότητα, αλλά θα χρειαστεί για όλους όσους είναι σήμερα πλήρως εμβολιασμένοι.

«Εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολίων, που αργούν στις εισηγήσεις τους» ανέφερε η κ. Παγώνη μιλώντας στο Mega, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει το θέμα. Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα για την τρίτη δόση, πέρα από τους ανοσοκατεσταλμένους και τους υγειονομικούς, θα έχουν όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ προέβλεψε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά από 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Εξάλλου, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, καλώντας τους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για την ασφάλειά τους. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, η Δέλτα είναι επιθετική μετάλλαξη στα παιδιά και στους νέους, από τις δυσκολότερες μεταλλάξεις που έχουν εμφανιστεί.

«Στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία γιατί ήταν πολλά τα κρούσματα. Και ένα μεγάλο ποσοστό μπήκε σε ΜΕΘ. Και δεν θα ήθελε κανείς μας, με τίποτα, να δει παιδάκια διασωληνωμένα» ανέφερε, σχολιάζοντας: «Δεν θα ήθελα να βλέπω παιδάκια στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…