Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον

Πάσχα κανονικά στα χωριά προβλέπει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ - Πότε θα γίνει πιο εμφανής η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

5316258 0 2

Τον κίνδυνο που διατρέχουν από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού οι ανεμβολίαστοι υπογράμμισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον», τόνισε, προσθέτοντας: «Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ».

Για τους “σκληρούς” δείκτες της πανδημίας, η κ. Παγώνη σχολίασε ότι δικαιολογούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων. «Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά», εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η Δέλτα ήταν η πιο δύσκολη μετάλλαξη και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ.

Η ίδια εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι φέτος θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα κανονικά στα χωριά, αν και τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα τις μάσκες.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…