Παγώνη: Μας ανησυχεί η ηπατίτιδα σε παιδιά, προσοχή στα συμπτώματα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά να σχετίζονται με τον κορονοϊό.

5316258 0 1

Την ανησυχία της για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά που καταγράφονται ανά τον κόσμο εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, «η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, μας ανησυχεί, γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ».

Αν και οι ειδικοί ψάχνουν ακόμα την αιτία της έξαρσης της ηπατίτιδας, η ίδια είπε ότι «πιστεύουμε ότι αφορά σε κάποιον αδενοϊό», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια, καθώς κανένα από τα παιδιά που νόσησαν δεν είχε εμβολιαστεί, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Τονίζοντας ότι δε χρειάζεται πανικός, καθώς οι γιατροί ξέρουν πως θεραπεύονται και πως αντιμετωπίζεται η ηπατίτιδα, πρόσθεσε: «Οι γονείς πρέπει να προσέχουν το θέμα των συμπτωμάτων. Επειδή παραπέμπει σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους».

Τόνισε επίσης ότι η ηπατίτιδα είναι μεταδοτική και κολλάνε και οι μεγάλοι, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…