Παγώνη: Η Δέλτα πάει προς εξαφάνιση, αλλά δεν τέλειωσαν όλα

"Δεν είναι απλά τα πράγματα, που νομίζουμε ότι φύγαμε, χαιρετήσαμε και τελείωσε η νόσος", ξεκαθαρίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

5316258 0 1

Προς εξαφάνιση οδεύει, τουλάχιστον στην Αττική, η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, με την Όμικρον και τις παραλλαγές της να επικρατούν πλέον σε συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο Open, η κ. Παγώνη ανέφερε: “Η Δέλτα πάει προς εξαφάνιση, τουλάχιστον στην Αττική, από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα. Που σημαίνει: πολεμάμε την Όμικρον με τις υποπαραλλαγές της. Η αλήθεια είναι ότι στις τελευταίες εφημερίες έχουμε μείωση των περιστατικών Covid, αλλά έχουμε μεγάλη αύξηση στα περιστατικά non-Covid, που έχει μείνει πίσω η εξυπηρέτηση των ασθενών αυτών, και τα χειρουργεία τους, και στα εξωτερικά ιατρεία. Πρέπει να προχωρήσει η λύση των προβλημάτων τους και να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα χειρουργεία αυτά. Γιατί εδώ δύο χρόνια μιλάμε για Covid και οι υπόλοιποι ασθενείς, οι non-Cοvid, δεν έχουν λύσει τα προβλήματά τους”.

Τόνισε πάντως πως η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της είναι πολύ μεταδοτικές και “δεν είναι απλά τα πράγματα, που νομίζουμε ότι φύγαμε, χαιρετήσαμε και τελείωσε η νόσος”. Επιπλέον, υπογράμμισε πως το προσωπικό στα νοσοκομεία έχει πιεστεί και κουραστεί πολύ και πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. “Δε σημαίνει ότι τελείωσανε όλα, προχωράμε μπροστά, γυρίζουμε σελίδα, κάνουμε Απόκριες, κάνουμε καρναβάλια, τα πάντα. Δεν είναι έτσι”, ξεκαθάρισε.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…