Newsroom

Newsroom

Παγώνη: Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε για το άνοιγμα των σχολείων

Θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες έως και την άνοιξη του 2022, εκτιμά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

5374181

Ένα δύσκολο τρίμηνο έως το τέλος του έτους προβλέπει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, εκτιμώντας πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες έως και την άνοιξη του 2022.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείσα να κάνει μια πρόβλεψη για τα φετινά Χριστούγεννα, η κ. Παγώνη ανέφερε: «Δεν τα βλέπω τα πράγματα… όχι όπως πέρυσι… λίγο διαφορετικά, αλλά δε θα είμαστε ελεύθεροι όπως θα θέλαμε να είμαστε».

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες. «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ αλλά δεν θα έχουν τα συμπτώματα των μεγαλυτέρων που ταλαιπωρούνται από υποκείμενα νοσήματα», σημείωσε, προσθέτοντας: «Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε».

Ακόμα, σχολίασε πως η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα και σε συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μας επιτραπεί να χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα».

Όσον αφορά τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, σημείωσε ότι πέρα από τους ανόσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.

Όσον αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από υγειονομικούς, είπε ότι αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα».

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης