Παγώνη: Ένα στα τρία κρούσματα είναι σε παιδιά

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά», τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

NewsRoom 20/09/2021 | 10:09

Νέα έκκληση για τον εμβολιασμό των παιδιών απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη,​​​​​ αποκαλύπτοντας ότι πλέον ένα στα τρία κρούσματα κορονοϊού αφορούν σε παιδιά, έναντι ενός στα πέντε που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και παρακάλεσε «τους γονείς, σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την τρίτη δόση, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή».

«Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι οι περισσότερες ομάδες, αν όχι, θα κάνουν όλοι», κατέληξε.