Παγώνη: Έχουμε να ανέβουμε μια ανηφόρα με την Όμικρον

Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και με την Όμικρον, προειδοποιεί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

5316258 0 1

Μια “ανηφόρα” έχουμε να αντιμετωπίσουμε με την Όμικρον, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία τονίζει πως οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και με την Όμικρον, παρότι δεν είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη Δέλτα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές, από τις οποίες οι περισσότερες ήταν με Όμικρον, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου. Από την άλλη, στις ΜΕΘ υπάρχουν κυρίως περιστατικά Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι και τόνισε ότι “οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα”. Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία της με τις απολύσεις όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Όσον αφορά τα άτομα άνω των 60 ετών, σημείωσε πως πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν. “Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα”, δήλωσε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…