Σε φιάσκο εξελίχθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για μονιμοποίηση 4.000 ιερέων

Όχι μόνο «παγώνει»  το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μονιμοποίηση 4.000 ιερέων, μετά τις αντιδράσεις, αλλά αποδείχθηκε και μέγα...φιάσκο από την κυβέρνηση. Το  Μαξίμου αναγκάστηκε να διαψεύσει  τις χθεσινές διαρροές ενώ  απάντησαν στον Αλέξη Τσίπρα, που δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα 

4854511 1

To όλο θέμα ξεκίνησε όταν διαρροές από το Μαξίμου έδωσαν την πληροφορία σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις για την μονιμοποίηση 4.000 ιερέων. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η κυβέρνηση έκανε  πίσω, για το θέμα της περιβόητης μονιμοποίησης 4.000 ιερέων.  Από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέουν ότι δεν είναι της παρούσης το συγκεκριμένο θέμα και μπορεί να συζητηθεί σε επόμενη φάση.

Μάλιστα, μετά την κατακραυγή από τους πολίτες που καυτηρίαζαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτιμά να μονιμοποιήσει ιερείς και όχι γιατρούς, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «το κυριότερο κριτήριο που το αίτημα μπαίνει στο συρτάρι είναι η πανδημία, που αποτελεί –αυτή τη στιγμή– την πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα».

 

Όμως το φιάσκο δεν σταματάει εδώ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, από το Μέγαρο Μαξίμου που αναγκάστηκαν να διαψεύσουν τις χθεσινές διαρροές, μέσα στον πανικό του είναι ότι απάντησαν στον Αλέξη Τσίπρα. Η διαφορά όμως είναι  ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει τοποθετηθεί  για το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντας ότι απαντά στην «ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής:

«Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: Το ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας».

Δήλωση Οικονόμου

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου αντιλήφθηκε την γκάφα της κυβέρνησης και έσπευσε να εκδώσει ορθή επανάληψη.

 

Διαρροή για μονιμοποίηση φιάσκο δηλαδή…

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…