Newsroom

Newsroom

ΠΑΓΝΗ: Προσωρινή λύση για την Παιδοψυχιατρική Κλινική

Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίον εφημέρευαν μόνο δύο γιατροί στη συγκεκριμένη κλινική, η προσωρινή λύση που δόθηκε θα δώσει μεν μια ανάσα στο υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ωστόσο δεν συνιστά ουσιαστική λύση.

369330 337777 pagni 0

Επαναλειτουργεί σε 24ωρη βάση  η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, η οποία θα μπορεί και πάλι να νοσηλεύει παιδιά, μετά την προσωρινή  λύση που δόθηκε, με την μετακίνηση για ένα μήνα παιδοψυχιάτρου από νοσοκομείο της Αθήνας.

Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίον εφημέρευαν μόνο δύο γιατροί στη συγκεκριμένη κλινική, η προσωρινή λύση που δόθηκε θα δώσει μεν μια ανάσα στο υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ωστόσο δεν συνιστά ουσιαστική λύση.

Όπως είναι γνωστό στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ νοσηλεύονται μικροί ασθενείς από όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο. Την τελευταία εβδομάδα όμως, η εισαγωγή νέων ασθενών ήταν αδύνατη. Η τοποθέτηση ενός γιατρού από το νοσοκομείο παίδων Πεντέλης δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι εισαγωγές και να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα υπάρχοντα περιστατικά μέχρι τις 8 Αυγούστου, οπότε και η κατάσταση θα οδηγηθεί στο ίδιο αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠαΓΝΗ, πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν δύο θέσεις παιδοψυχιάτρων, μετά και από την προηγούμενη προκήρυξη που απέβη άκαρπη.

Με «μπαλώματα» δεν λύνεται το πρόβλημα

Οι μετακινήσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα δηλώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο οποίος κάνει λόγο για «μπαλωματική» λύση.

Όπως είναι γνωστό, η προκήρυξη πρόσληψης νέου προσωπικού που αφορούσε δύο επιμελητές παιδοψυχίατρους βγήκε άγονη, με τους εργαζόμενους να αγωνιούν για το μέλλον της κλινικής, την ώρα που όπως σημειώνουν, χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο οι εργασιακές συνθήκες.

«Θα πρέπει να σταματήσει το μπαράζ των μετακινήσεων το οποίο αποδυναμώνει άλλες δημόσιες δομές και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Στάση εργασίας την Τρίτη, απεργία την Τετάρτη

Σε ετοιμότητα πάντως βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που θα έρθει αντιμέτωπος με το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, τα μέλη του οποίου προγραμματίζουν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο. Εξάλλου, την Τετάρτη 12 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη πανυγειονομική απεργία με κεντρικά αιτήματα μεταξύ άλλων τις οφειλόμενες άδειες του υγειονομικού προσωπικού, την αύξηση των μισθών, την έλλειψη προσωπικού και την επακόλουθη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Το ερχόμενο Σάββατο, 15 Ιουλίου, μάλιστα αναμένεται στο Ηράκλειο ο νέος υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποιος αναμένεται να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.