Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κορονοϊό: Δεν βρισκόμαστε σε επίπεδο πανδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως ο κορονοϊός δεν αποτελεί ακόμη «πανδημία», όρος που ισχύει όταν υφίσταται κατάσταση παγκόσμιας διάδοσης μιας νόσου.

http com.ft .imagepublish.upp prod us.s3.amazonaws 1

«Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Σιλβί Μπριάν, η διευθύντρια της υπηρεσίας του η οποία είναι αρμόδια για την παγκόσμια προετοιμασία για κίνδυνο μόλυνσης.
«Είμαστε σε μια φάση επιδημίας με πολλαπλές εστίες», πρόσθεσε η Μπριάν.
Η ίδια υπενθύμισε πως η κοιτίδα της επιδημίας του κορονοϊού είναι η επαρχία Χουμπέι. «Η διάδοση μεταξύ ανθρώπων είναι εκεί έντονη και οι κινεζικές αρχές εφάρμοσαν μέτρα» για να περιορίσουν τη διάδοση της νόσου, υπογράμμισε.

«Ελπίζουμε πως βασιζόμενοι σ’ αυτά τα μέτρα που ελήφθησαν στη Χουμπέι, αλλά και σε άλλα μέρη, στα οποία είχαμε κρούσματα, θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τη μετάδοση και να απαλλαχτούμε απ’ αυτόν τον ιό», πρόσθεσε.

Η Μπριάν υπογράμμισε πως αυτό είναι μια «πρόκληση» εξαιτίας των μετακινήσεων πληθυσμών και της ευκολίας με την οποία μεταδίδεται ο ιός. «Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο, όμως (…) πιστεύουμε πως είναι δυνατό», δήλωσε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…