Newsroom

Newsroom

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ: 210.000 μέσα σε ένα 24ωρο

Πάνω από 50.000 νέα κρούσματα στη Βραζιλία - 36.595 νέα κρούσματα και 540 θάνατοι στην Ινδία - Πάνω από 600 νέοι θάνατοι στο Μεξικό

coronavirus disease outbreak covid 0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν χθες Πέμπτη πάνω από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 μέσα σε μια ημέρα, απόλυτο εθνικό και παγκόσμιο ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πάνω από 2.900 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς θυμάτων στη χώρα ως τώρα, πάντα κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης και εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα), όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών για τη γιορτή των Ευχαριστιών θα προκαλούσαν «εκτίναξη των κρουσμάτων προς τα πάνω που θα προστεθεί σε αυτή που καταγραφόταν ήδη», όπως το έθεσε ο ανοσολόγος Δρ. Άνθονι Φάουτσι.

Οι ΗΠΑ, αντιμέτωπες με τρομακτική νέα έξαρση της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες, ξεπέρασαν δύο φορές το όριο των 200.000 κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα τον περασμένο μήνα. Ποτέ όμως δεν είχαν φθάσει στο επίπεδο που καταγράφηκε χθες.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είχε σημειώσει ελαφριά μείωση αμέσως μετά τη γιορτή, αλλά αυτό οφειλόταν κυρίως σε προβλήματα στη συγκέντρωση στοιχείων έπειτα από αυτό το τετραήμερο αργίας για πολλούς, σύμφωνα με ειδικούς.

Εδώ και δύο εβδομάδες οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά το όριο των 2.000 την ημέρα, όπως την άνοιξη, όταν η πανδημία βρισκόταν στο κρεσέντο της.

Δεν διαφαίνεται καμιά πιθανότητα βελτίωσης της κατάστασης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, που ξεπέρασε την Τετάρτη το όριο των 100.000, για πρώτη φορά, δεν παύει να αυξάνεται.

Ινδία: 36.595 νέα κρούσματα, 540 θάνατοι

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 36.595 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 540 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 139.188 νεκρούς επί συνόλου 9,57 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσβλήθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επαληθευτεί στην Ινδία είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο, έπειτα από αυτόν στις ΗΠΑ (14,1 εκατ.).

Ωστόσο, η εξάπλωση του ιού στη χώρα μοιάζει να έχει επιβραδυνθεί, με τα κρούσματα να μένουν κάτω από το όριο των 40.000 για 5η συνεχόμενη ημέρα.

Βραζιλία: Πάνω από 50.000 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 50.434 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 755 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Στη μεγαλύτερη χώρα της νότιας Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 175.270 νεκρούς επί συνόλου 6.487.084 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν τον οποίο καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην υφήλιο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Μεξικό: Πάνω από 600 νέοι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.030 κρούσματα του SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν ακόμη 608 θάνατοι ασθενών με την COVID-19.

Ως αυτό το στάδιο έχουν εξακριβωθεί 1.144.643 μολύνσεις και 108.173 θάνατοι στο Μεξικό, όπου, με βάση τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον, καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει ωστόσο πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί στην πραγματικότητα.

Καναδάς: Πάνω από 395.000 τα κρούσματα

Η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού συνεχίζεται στον Καναδά, όπου οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τις 395.576 και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τους 12.395 ως το απόγευμα της Πέμπτης, μετέδωσε το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Τις προηγούμενες επτά ημέρες, καταγράφονταν σε εθνικό επίπεδο 6.044 μολύνσεις ανά 24ωρο κατά μέσον όρο, ενώ γίνονταν 74.596 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να φθάνει το 7,4% από την 22η ως την 28η Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά χθες.

Στο Οντάριο, έπειτα από αρκετές ημέρες με πάνω από 1.700 μολύνσεις, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες ήταν 1.824, ενώ οι αρχές της επαρχίας ανέφεραν αύξηση των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Κεμπέκ, τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι κοντά στο υψηλότερό τους επίπεδο αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα, με τις αρχές της επαρχίας να καταγράφουν 1.470 χθες. Η απόφαση να επιτραπούν συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα ακυρώθηκε από τις αρχές εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων, των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των θανάτων.

Στην επαρχία Αλμπέρτα σημειώθηκε νέο ρεκόρ χθες, με 1.854 μολύνσεις.

Γερμανία: Πάνω από 1,1 εκατ. κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 23.449 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.106.789, δείχνουν σήμερα Παρασκευή τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού αυξήθηκε κατά 432, με τους νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 να ξεπερνούν τους δεκαοκτώ χιλιάδες και να φθάνουν τους 18.034 ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…