Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των ΛΟΑΤΚΙ+ σε σχέση με το 2019

Oι γυναικείες εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου σπάνε τα στερότυπα και ταμπού σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του «ασθενούς φύλου»

9676550a 53e6 4814 9e88 36268819d44c

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ανδρικό ποδόσφαιρο, όπου, π.χ., η αποκάλυψη του Τσέχου μέσου της Κάλιαρι Γιάκουμπ Γιάνκτο ότι είναι ομοφυλόφιλος προκάλεσε μέχρι και πολιτική διαμάχη, στο γυναικείο ορισμένες συζητήσεις έχουν ξεπεραστεί προ πολλού και δεν υπάρχουν ταμπού σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του «ασθενούς φύλου».

Μετά την πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, που συνδιοργανώνεται από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τα τοπικά και βραζιλιάνικα ΜΜΕ δημοσίευσαν ένα «ρεπορτάζ», σύμφωνα με το οποίο, σε σύγκριση με το τουρνουά του 2019, ο αριθμός των παικτριών που δήλωσαν δημόσια ότι ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ανέρχεται πια από 38 σε 94, επομένως υπερδιπλασιάστηκε.

Η εθνική ομάδα που έχει τις περισσότερες είναι η Αυστραλία (10) και έπονται Ιρλανδία, Βραζιλία (9) και Σουηδία (8). Για τη γυναικεία Σελεσάο τις προτιμήσεις τους έχουν δηλώσει οι, Μάρτα, Ταμίρες (της οποίας σύντροφος είναι η τραγουδίστρια Γκάμπι Φερνάντες), Αντρέσα Άλβες, Λετίσια, Λόρεν, Καθλίν, Ντεμπίνια και Αντριάνα.

Η Αυστραλία και η Ιρλανδία, που αντιμετώπισαν χθες (20/7) η μία την άλλη, έχουν από οκτώ ποδοσφαιρίστριες με το συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Επίσης, στην παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ παίζει αυτή που υπήρξε σύμβολο της κοινότητας του ουράνιου τόξου και πρωτοπόρος της καταπολέμησης όλων των μορφών διάκρισης, η 38χρονη Μέγκαν Ράπινο, νικήτρια της Χρυσής Μπάλας το 2019 και με δύο παγκόσμιους συν έναν Ολυμπιακό τίτλο (το 2012), η οποία στο τέλος της χρονιάς έχει πρόθεση να αποσυρθεί για να αφοσιωθεί πλήρως στον ακτιβισμό.

Πηγή: ΕΡΤ

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…