Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ευαγγελία Πλατανιώτη στη καλλιτεχνική κολύμβηση

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

platanioti 7515e

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία, με την 29χρονη να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια κόσμου στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Η ελληνίδα πρωταθλητρια συγκέντρωσε 272.9633 πόντους με το εκπληκτικό της πρόγραμμα και κατέκτησε την πρώτη θέση, κλείνοντας τον τελικό.

Το καλοκαίρι του 2022 στη Βουδαπέστη η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε φέρει τα πρώτα μετάλλια για την καλλιτεχνική κολύμβηση στα παγκόσμια πρωταθλήματα, τα χάλκινα από το τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο.

Τώρα στην Ντόχα ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και χάρισε στην Ελλάδα, το 5ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης: Μετά τον Αρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο στο Μόντρεαλ το 2005, την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στη Σαγκάη το 2011 και τα δύο από τον Σπύρο Γιαννιώτη στα 10 χλμ. open water, στη Σαγκάη (2011) και στη Βαρκελώνη (2013).

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα – Είναι κάτι μαγικό

Στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη, λέγοντας ότι: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα».

Αναλυτικά όσα είπε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μετά τη σπουδαία επιτυχία της:

Για το τι νιώθει για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε: «Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα. Είναι κάτι μαγικό, μοναδικό και είμαι συγκινημένη».

Για το ότι είναι το πρώτο χρυσό της σε παγκόσμιο: «Για να είμαι ειλικρινής πέρυσι ήταν η τελευταία φορά που ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Πείσμωσα και γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μου. Ήταν η δύναμή μου».

 

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…