Παγκόσμια λάμψη στην Καβάλα από την «Iron Lady» της κολύμβησης Κατίνκα Χόζου (εικόνες)

Η κορυφαία κολυμβήτρια του κόσμου Κατίνκα Χόζου από την Ουγγαρία, παρουσιάστηκε στο κοινό της Καβάλας, πριν πέσει και επίσημα στην πισίνα του κολυμβητηρίου, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

xozoy kolymvitirio

Χαρούμενη για την παρουσία της στην Καβάλα και εντυπωσιασμένη από την ομορφιά της πόλης αλλά και το νόστιμο… γύρο που δοκίμασε, δήλωσε η θρυλική «Iron Lady» της παγκόσμιας κολύμβησης, η οποία βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή για να συμμετέχει στο μεγάλο κολυμβητικού τουρνουά «Απόστολος Παύλος» που διοργανώνουν από το απόψε ως και την Κυριακή (10/2) ο δήμος Καβάλας και οι ναυταθλητικοί όμιλο ΝΟΚ και ΟΘΑΚ.

«Όμορφη πόλη, ωραίο κολυμβητήριο, νόστιμος… γύρος»

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η Κατίνκα Χόζου αφού ευχαρίστησε τον δήμο Καβάλας για την πρόσκληση να συμμετέχει στο 2ο διεθνές κολυμβητικό τουρνουά της πόλης ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «στην Ελλάδα βρέθηκα το 2004 για τους Ολυμπιακούς αγώνες και για πρώτη φορά επισκέπτομαι την Καβάλα. Βρίσκομαι λίγες ώρες στην πόλη αλλά πρόλαβα να διαπιστώσω ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μέρος με πολύ φιλικούς ανθρώπους και φιλάθλους, αλλά και πολύ νόστιμο… γύρο τον οποίο δοκίμασα χθες (σ. σ. την Πέμπτη) το βράδυ»!

Στη συνέχεια η «Iron Lady» αναφέρθηκε στην διοργάνωση λέγοντας ότι «επισκέφτηκα το κολυμβητήριο αμέσως μετά την άφιξη στην Καβάλα και διαπίστωσα ότι όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες και οι συνθήκες πάρα πολύ καλές. Ανυπομονώ να συναντήσω τους Καβαλιώτες κολυμβητές αλλά αυτούς της Ελληνικής Εθνικής ομάδας».

«Θέλω κι άλλα μετάλλια…» 

Απαντώντας στην ερώτηση αναφορικά με το ποια είναι τα κίνητρα μιας αθλήτριας που τα έχει κατακτήσει όλα στην καριέρα της (ολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα) τόνισε με… νόημα «θέλω κι άλλα» και συνέχισε λέγοντας ότι «θα συνεχίσω να προσπαθώ να κερδίζω όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια για να αφήσω το αποτύπωμα μου στο άθλημα αλλά και να εμπνεύσω περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με την κολύμβηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαγυάρα πρωταθλήτρια, ήδη από τις πρώτες ώρες της παρουσίας της στην Καβάλα πληροφορήθηκε τους δεσμούς της πόλης με την πατρίδα της (λόγω του εμπορίου καπνού) και το γεγονός ότι το δημαρχιακό μέγαρο χτίστηκε από Ούγγρο έμπορο καπνού!

 

Το μεγαλύτερο κολυμβητικό γεγονός μετά το 2004 στην Ελλάδα

Την συνέντευξη προλόγισε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας του δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου ο οποίος αφού τόνισε ότι οι αγώνες είναι με ελεύθερη είσοδο τόνισε ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο κολυμβητικό γεγονός στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς του 2004» ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς και όσους στήριξαν την μεγάλη διοργάνωση. Ανάμεσα σ’ αυτούς που στηρίζουν το τουρνουά «Απ. Παύλος» είναι και η Μητρόπολη ΦΝΘ με τον πατέρα Παύλο που πήρε το λόγο να λέει ότι «είναι χαρά για εμάς που αυτοί οι αγώνες φέρουν το όνομα του Αποστόλου Παύλου», ενώ ο εκπρόσωπος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρώην πρόεδρος του ΟΘΑΚ Δημήτρης Μιχαηλίδης είπε ότι «η ιδέα του κ. Φιλόσογλου και η συνεργασία των δύο ομίλων που ήταν διαθέσιμα και ώριμα να συνεργαστούν έφεραν αυτή τη διοργάνωση που είναι από τις κορυφαίες στο διηνεκές»!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΟΚ Κώστας Κεραμυδάς αναφέρθηκε στην αποτελεσματική συνεργασία των δύο ομίλων με το δήμο, αλλά τόνισε ότι «η θετική συγκυρία της διοργάνωσης αυτών των αγώνων έρχεται παράλληλα με μια αρνητική που έχει να κάνει με την έξωση των συλλόγων από τον ΟΛΚ». Όσο για τον πρόεδρο του ΟΘΑΚ Κώστα Χατζηκωνσταντίνου ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια που έγινε «για να έχουν οι αγώνες μεγάλη λάμψη».

Εύκολη η απόφαση να στηρίξει τους αγώνες για την Energean… 

Ο εκπρόσωπος της Energean (μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης) Σωτήρης Χιωτάκης είπε με τη σειρά του ότι «για εμάς ήταν εύκολη η απόφαση να στηρίξουμε την διοργάνωση γιατί εκτός των άλλων μ’ αυτήν αποδεικνύεται ότι στην Καβάλα μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες σε υψηλότατο επίπεδο», ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας καλωσόρισε τους αθλητές παγκοσμίου επιπέδου που ήρθαν στην Καβάλα και δήλωσε ότι «τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να αγκαλιάζονται απ’ όλους».  Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος marketing της αθλητικής εταιρίας Arena Γιώργος Τριανταφυλλίδης και δήλωσε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε ένα τόσο μεγάλο event».

Πηγή: kavalapost.gr

 

 
 

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…