Newsroom

Newsroom

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Αφιερωμένη στους αιώνιους τουρίστες

Μέρα χαράς και γιορτής για τους απανταχού τουρίστες

5316851

Γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Μέρα χαράς και έμπνευσης η 27 Σεπτεμβρίου για όλους τους ακάματους ταξιδευτές, για όλους τους αιώνιους τουρίστες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, από το 1980 και σηματοδοτεί την επέτειο της έγκρισης του Καταστατικού του Οργανισμού το 1970, ανοίγοντας το δρόμο για την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Φυσικά η σημερινή μέρα έχει ξεχωριστή σημασία και για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Γιατί αν δεν διεκδικήσει το δικό του μερίδιο από την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιος δικαιούται να το κάνει;

13 αποδράσεις μετρά ο πρωθυπουργός μόνο από τον Μάιο και μετά. Ήταν να μην μυρίσει καλοκαίρι… Με ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά νησιά αλλά και με έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική ύπαιθρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε ευκαιρία για να περιπλανηθεί και να γνωρίσει τις ομορφιές της χώρας που έτυχε να διοικεί.

Ας θυμηθούμε κάποια από τα ταξίδια του πρωθυπουργού με τη βαθειά πεποίθηση ότι ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται αδιαλείπτως:

Παρασκευή 14 Μαΐου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάζεται στο πλοίο της γραμμής για την Τήνο, όπου διατηρεί βίλα – τη λεγόμενη «μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο». Επιστρέφει Κυριακή βράδυ.

Σάββατο 29 Μαΐου: Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στα Χανιά για να παραστεί στο μνημόσυνο του πατέρα του. Επιστρέφει στην Αθήνα την επομένη.

Τετάρτη 2 Ιουνίου: Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Αστυπάλαια. Περπατά στα γραφικά στενά της Χώρας και οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ανακηρύσσοντας το νησί σε «πρότυπο πράσινης μετάβασης».

Παρασκευή 18 Ιουνίου: ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Ήπειρο, όπου φημολογείται (μάλλον αναληθώς) πως θα παραστεί στον «εφοπλιστικό γάμο της χρονιάς» στο Πάπιγκο, μεταξύ του Αντώνη Λαιμού και της Μαρίκας Αράπογλου. Επισκέπτεται  εργοστάσιο πατάτας στο Ζαγόρι και περπατά στα όμορφα Ιωάννινα.

Σάββατο 19 Ιουνίου: Την επομένη αναχωρεί για Τήνο όπου «γεμίζει τις μπαταρίες του» για το σαββατοκύριακο φωτογραφιζόμενος με λουόμενους στην παραλία Μπάλος.

Κυριακή 5 Ιουλίου: Το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου ο πρωθυπουργός κάνει την έκτη του μικρή ανάπαυλα, για να δειπνήσει με τον Τζεφ Μπέζος, τον Τομ Χανκς και εκλεκτή χολιγουντιανή παρέα στον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού.

Σάββατο 10 Ιουλίου: Τρίτη επίσκεψη της σεζόν στην Τήνο, αυτή τη φορά για να παραβρεθεί σε βάφτιση. Παράλληλα, «φορτίζει [σ.σ.: εκ νέου] τις μπαταρίες του», όπως σημειώνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, βγάζοντας καινούριο γύρο selfies με λουόμενους.

Παρασκευή 16 Ιουλίου: Ο κ. Μητσοτάκης περνάει το τριήμερο στο ξενοδοχείο Costa Navarino της Μεσσηνίας, ενόψει της περιοδείας που θα έκανε τη Δευτέρα στην περιοχή. Η επίσκεψη κόστισε «μόλις» 21.000 ευρώ, χρήματα τα οποία κατέβαλε η Περιφέρεια.

Παρασκευή 23 Ιουλίου: Μονοήμερη επίσκεψη στην Εύβοια, βόλτα στη Χαλκίδα και συνάντηση – μεταξύ άλλων – με τον περιφερειάρχη κ. Σπανό με αντικείμενο την κατανομή κονδυλίων για την ανάπτυξη του νησιού (καλά πήγε και αυτό).

Παρασκευή 30 Ιουλίου: Επίσκεψη στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, όπου έγινε ένθερμα δεκτός με μαντινάδες από τους κατοίκους.

Σάββατο 1 Αυγούστου: Ενόσω καίγονταν η Αχαΐα – με απολογισμό 16 τραυματίες και 20 καμένα σπίτια – μια ακόμα μικρή ανάπαυλα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις παραλίες Μαράθι Χανίων και, την επομένη, στα Φαλάσαρνα, όπου έβγαλε selfies με λουόμενους.

Πέμπτη 26 Αυγούστου: Πρώτη «απόδραση» του καλοκαιριού στο εξωτερικό για τον πρωθυπουργό. Αναχωρεί οικογενειακώς για ΗΠΑ, όπου θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες.

ΥΓ. Για κάποιον ακατανόητο λόγο ο πρωθυπουργός επέλεξε να περάσει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην… Αθήνα. Προφανώς, ακόμα και αυτή η επιλογή «διαφημίστηκε» αναλόγως από τα φιλικά μέσα. Οι πληροφορίες για τις αποδράσεις του Κυριάκου από avgi.gr.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…