Newsroom

Newsroom

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει

«Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει. Τώρα, πρέπει να αντικατασταθεί από…

«Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει. Τώρα, πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος.
 
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν θα παραστεί στην αποψινή εκδήλωση για τα γενέθλια του κόμματος, γιατί θα είναι σαν να στηρίζει και να διαιωνίζει τις προσπάθειες να σταθεί το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του. «Έχω συνηθίσει στην ιδέα οτι τα κόμματα δεν είναι αιώνια και ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις εσωκομματικές κόντρες στο Κίνημα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «υπάρχουν πολιτικάντηδες αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ της αισχίστης μορφής». 

«Είμαι υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κυβέρνηση», τόνισε, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως ο κ. Βενιζέλος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη, χαρακτήρισε ως αθλιότητες τις πρόσφατες αποδοκιμασίες κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προχθεσινή εκδήλωση, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «δυστυχώς δεν έχουμε μάθει σε αυτήν την χώρα να ακούμε την άλλη άποψη». 

Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος ανέφερε πως μπορεί οι αποδοκιμασίες να ήταν “στημένες”, απάντησε: «Δεν νομίζω να ήταν στημένο. Μακάρι να στημένο γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πέντε βλάκες. Αν δεν ήταν στημένο υπαρχουν 100 βλάκες». 

Πυρά κατά Κουβέλη: «Δεν υπάρχουν σε ολόκληρη χώρα σοβαροί άνθρωποι και πρέπει να στραφούμε στον Κουβέλη;»

Κατά της επιλογής του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας τάχθηκε ο πρώην υπουργός, ενώ δεν δίστασε να ειρωνευτεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως «ψάχνουμε τα ντουλάπια και το ψυγείο και τελικά βρίσκουμε ένα αβγό σφιχτό και το τρώμε γιατί δεν έχουμε τίποτα άλλο να φάμε». 

«Μπήκε στην κυβέρνηση έφυγε από την κυβέρνηση, δεν δείχνει σοβαρότητα αυτό, και το μισό του κόμμα τον αμφισβητεί. Μπορεί να κανει ζημιά μια παρέμβαση εκτός τόπου και χρόνου», συμπλήρωσε. 

Η αντιπρότασή του κ. Πάγκαλου για την Προεδρία δεν περιλάμβανε ονόματα, αλλά, όπως δήλωσε, θα ήθελε να υπάρξει «ένα πρόσωπο το οποίο να εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή πλειοψηφία […] κάποιον που να διαθέτει τα εχέγγυα σοβαρότητας. Δεν υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα 100 άνθρωποι σοβαροί; Πρέπει να πάμε στον Κουβέλη;», κατέληξε.