Πάγκαλος: "Να αυτοδιαλυθούν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και 58…"

Ευκαιρία για δραστικές αλλαγές στο χώρο της κεντροαριστεράς θεωρεί τις επικείμενες ευρωεκλογές ο πρώην βουλευτής και υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο…

pagkalos 0

Ευκαιρία για δραστικές αλλαγές στο χώρο της κεντροαριστεράς θεωρεί τις επικείμενες ευρωεκλογές ο πρώην βουλευτής και υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, με νέες του δηλώσεις στο BHMA Fm, προτείνει την αυτοδιάλυση των σημερινών κομματικών σχηματισμών, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και των «58», αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου, και την διενέργεια ενός είδους Συστατικής Συνέλευσης των δυνάμεων της Αριστεράς και της Προόδου, προκειμένου να σχηματιστεί μια νέα δημοκρατική παράταξη, με νέα ηγεσία, η οποία θα αντικατοπτρίζει το πλειοψηφικό δημοκρατικό ρεύμα και τις κοινωνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού.

Ο κ. Πάγκαλος εκτιμά πως στο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ένα βασικό λάθος στη διαδικασία κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου αλλά και των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού δεν άκουσαν τον κόσμο που ζητά ουσιαστικά να μην είναι υποψήφιος κανείς από όσους τον απογοήτευσαν τα προηγούμενα χρόνια ή απέτυχαν σε προηγούμενες εκλογές. Έκανε λόγο για την αναγκαιότητα να επανδρώσουν την πολιτική ζωή του τόπου τελείως καινούργια πρόσωπα και δήλωσε πως το σύστημα του σταυρού είναι ουσιαστικά ο καλύτερος τρόπος για να κοροϊδεύουν οι πολιτικοί αρχηγοί τον κόσμο. Χρησιμοποίησε μάλιστα έναν πολύ βαρύ χαρακτηρισμό λέγοντας πως «οι αρχηγοί βάλανε όλα τα… τσόλια της παράταξής τους υποψήφιους δημάρχους…».

Στο ερώτημα ποιο αποτέλεσμα θα τον ικανοποιούσε το βράδυ της 25ης Μαΐου, απάντησε πως θέλει ενίσχυση των δύο κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση, καθώς απεύχεται κάθε αποτέλεσμα που θα δημιουργούσε δυσαρμονία της κυβέρνησης με τη λαϊκή βούληση.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να κινδυνεύσει να πέσει η παρούσα κυβέρνηση για να μπορέσει να διαχειριστεί και στη συνέχεια με τρόπο ορθολογικό τη διαπραγμάτευση του χρέους και χαρακτήρισε ως πιθανό θρίαμβο της κυβέρνησης μια εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με λίγες μονάδες διαφορά, σημειώνοντας πως η φθορά των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι τεράστια με βάση τις αποφάσεις που υποχρεώθηκαν να πάρουν.

Δεν παρέλειψε βέβαια να αφήσει αιχμές για το γεγονός ότι ούτε στα δύο κόμματα της συμπολίτευσης δεν βλέπει ανανέωση και νέα πρόσωπα στους συνδυασμούς που παρουσίασαν, πλην όμως τόνισε πως η Ελιά και τα υπόλοιπα κόμματα της κεντροαριστεράς κινδυνεύουν να αποτύχουν παταγωδώς στις εκλογές.

Δήλωσε ευθέως πως το ΠΑΣΟΚ εξεμέτρησε το ζην και πως με βάση τις δημοσκοπήσεις η ΔΗΜΑΡ οδεύει προς έναν βίαιο θάνατο, αφού δεν θα μπει ούτε στην Ευρωβουλή, ούτε στην Εθνική Βουλή. Και καταλήγει λέγοντας πως μια ενδεχόμενη αποτυχία της Ελιάς στις επικείμενες εκλογές θα σημαίνει πως υπάρχει πολιτική απόρριψη της πολιτικής ηγεσίας του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…