Πάγκαλος: "Μαζί τα τρώμε και μάλιστα αβέρτα"

«Διόρθωση» στην γνωστή προκλητική φράση του, «μαζί τα φάγαμε», έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Ο…

pagkalos1 1

«Διόρθωση» στην γνωστή προκλητική φράση του, «μαζί τα φάγαμε», έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Ο πρώην υπουργός ομολόγησε πως ήταν λάθος η εκτίμηση του όχι όμως γιατί το μετάνιωσε, αλλά γιατί ήθελε να επανέλθει κατά το προκλητικότερο και διευκρίνισε πως ακόμα και τώρα «μαζί τα τρώμε», …«όπως ξέρει όλος ο ελληνικός λαός».

«Όχι άλλα εισοδήματα για να ξοδέψουμε. Για να ανορθωθεί η οικονομία, χρειάζεται στοχευμένη ύπαρξη ρευστού και επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση. Οι μαγικές λέξεις είναι απασχόληση και επενδύσεις, με απασχόληση μέσω αυτών.

Αυτό που είπα, το «μαζί τα φάγαμε», είναι τελείως λάθος. Αν το ξανάγραφα και το ξαναέλεγα, θα ήταν «μαζί τα τρώμε». Βέβαια τα τρώμε ακόμα, αβέρτα! Και το ξέρει όλος ο λαός που μας ακούει». Βεβαίως, ο ο Θόδωρος Πάγκαλος ενδεχομένως να απευθύνεται στους γνωστούς ημετέρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους επίσης ενδεχομένως να συμβαίνει αυτό, αλλά σε καμία των περιπτώσεων αυτό δεν μπορεί να αφορά έναν ολόκληρο και σκληρά δοκιμαζόμενο και φτωχοποιημένο λαό.

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος άσκησε σκληρή κριτική  στον Φώτη Κουβέλη για τον τρόπο που έθεσε το ζήτημα της παραίτησής του ενώ παρομοίασε την Δημοκρατική Αριστερά με το κόμμα του Δημοσθένη Βεργή.

«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και με γοητεύει η επιμονή των ανθρώπων αυτών που παραμένουν μέσα στην αίθουσα. Όλοι αυτοί κάθονται και ακούνε τον κ. Κουβέλη, ο οποίος κάνει το εξής: παραιτείται και μετά πηγαίνει και παρακαλάει να μη γίνει δεκτή η παραίτησή του. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Ο Δημοσθένης Βεργής που είναι αρχηγός του κόμματος των Οικολόγων και είναι ένα ανάλογο κόμμα με τη ΔΗΜΑΡ τώρα, με το ποσοστό που πήρε, έχει προβλήματα. Προβληματίζεται αλήθεια και λέει:

«Να παραιτηθώ τώρα και να μου ζητήσουν να μείνω;». Είναι ένα αξιοπρεπέστατο πρόσωπο ο Βεργής, ο οποίος είναι χρόνια στην πολιτική και παίρνει αξιοπρεπή ποσοστά, ανάλογα με αυτά του κ. Κουβέλη. Δείτε πόσοι αξιόλογοι άνθρωποι κάθονται εκεί και επιμένουν για μια υπόθεση που έχει λήξει, αυτή τη ΔΗΜΑΡ. Και ίσως και άλλα κόμματα. Έγινε μια απόπειρα, από τους ίδιους ανθρώπους μέσα στον ίδιο χώρο, αλλά οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συμμετάσχουν σε μια γενικότερη προσπάθεια ανασύστασης του χώρου, η οποία μπορεί να ονομαστεί δημοκρατική προοδευτική παράταξη ή δημοκρατική παράταξη σκέτο κτλ.».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…