Παγιώνεται η δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και "κλέβει" την παράσταση νίκης μετά τη ΔΕΘ

Την υπεροχή που κατέγραφε σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος παγιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., όπως επιβεβαίωσαν τρεις…

dimoskopisis

Την υπεροχή που κατέγραφε σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος παγιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., όπως επιβεβαίωσαν τρεις ακόμα μετρήσεις που δημοσιοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον απόηχο και της παρουσίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, η οποία έγινε αποδεκτή θετικά από τους πολίτες.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της “Real News”, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,6%, έναντι 19,9% της Ν.Δ. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά στο 4,7% με 30,0% έναντι 25,3%. Τρίτη παραμένει η Χ.Α. με 6,7% και ακολουθούν Ποτάμι (5,6%), ΚΚΕ (5,1%), Ελιά (4,2%), ΑΝ.ΕΛΛ. (3,2%), ΔΗΜ.ΑΡ. (1%).

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το “Πρώτο Θέμα”, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% έναντι 22,2% της Ν.Δ., με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων να ανοίγει την “ψαλίδα” στο 4,2%, με 28% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 23,8% για τη Ν.Δ. Σύμφωνα με την ALCO, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. 3,1%, η Χ.Α. 6,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 1,7%, το ΚΚΕ 4,4, το Ποτάμι 4,3%, ο ΛΑΟΣ 1,1 και οι Οικολόγοι 1%.

Προβάδισμα με 25,8% έναντι 22% της Ν.Δ. καταγράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα “Το Παρόν”. Τρίτο κόμμα είναι η Χ.Α. (6,7%) και ακολουθούν: ΚΚΕ (5,5%), Ποτάμι (4,7%), ΠΑΣΟΚ (4,2%), ΑΝ.ΕΛΛ. (3,2%), ΛΑΟΣ (1,3%) και ΔΗΜ.ΑΡ. στο 1%.

Παράλληλα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της MRB για την παράσταση νίκης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με συντριπτική διαφορά 26,2% έναντι της Ν.Δ. (49,6%-23,4%), αλλά και την ικανότητα διακυβέρνησης, για την οποία 32,7% εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και 31,3% τη ΝΔ. Επίσης, στη μέτρηση της Rass, την “παράσταση νίκης”… κλέβει ο ΣΥΡΙΖΑ με 68,6%, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει 25,6%.

Όσον αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, στη μέτρηση της MRB 29,1% των πολιτών αξιολογούν θετικά τις θέσεις του πρωθυπουργού, ενώ θετικό πρόσημο στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα έβαλε το 37,3%. Επιπλέον οι αρνητικές κρίσεις για τον Αντ. Σαμαρά είναι κατά 7% μεγαλύτερες σε σχέση με τον Αλ. Τσίπρα.

Γενικότερα ως προς την παρουσία των δύο στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είχε ως θετικά χαρακτηριστικά τη σταθερότητα – ασφάλεια, την αλήθεια, τον ρεαλισμό και την πειστικότητα. Οι θέσεις του Αλ. Τσίπρα αξιολογούνται θετικά ως προς την ανάπτυξη, την ελπίδα και την ανακούφιση. Κατά τη Rass ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπεισε περισσότερους για τις εξαγγελίες του από όσους ο Αντώνης Σαμαράς, με την αναμέτρηση να καταλήγει σε 19,6% – 10,7%.

Ως προς την “αξιοπιστία”, στη δημοσκόπηση της ALCO ο Αντ. Σαμαράς υπερτερεί του Αλ. Τσίπρα με μόλις 33,5% έναντι 32,5%, ενώ εξίσου ισχνή είναι και η διαφορά ως προς την ευνοϊκή γνώμη για τον πρώτο (26,6%) έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (26,2%), σύμφωνα με την MRB.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…