Newsroom

Newsroom

Παφίλης: Το ξύλο έχει πάντα δύο άκρες. Αν το πάρει ο λαός θα φύγετε νύχτα

Ομιλία-χείμαρρος από τον βουλευτή του ΚΚΕ για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία

4859755

Σε μία χειμαρρώδη ομιλία για την αστυνομική καταστολή, τις απαγορεύσεις συναθροίσεων, τους άδικους νόμους και τη διαχείριση της πανδημίας, χωρίς ελέγχους στους χώρους εργασίας και χωρίς τις επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών ενώ «έχουμε πόλεμο» προχώρησε από το βήμα της Βουλής, βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. «Εμείς σας βάλαμε τα γυαλιά. Σας δείξαμε ότι οι κομμουνιστές και το εργατικό κίνημα τηρούν τα μέτρα καλύτερα από ό,τι η κυβέρνησή σας, που δολοφονεί δεκάδες ανθρώπους με τις παραλείψεις και την πολιτική της. Μας συγχαρήκατε τότε και μας τσακίσατε στα χημικά μετά» τόνισε, πρόσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι «ο κόσμος που ήταν εκεί, και άλλοι τόσοι, έχουν το σθένος και την ανθρωπιά να παλεύουν για μια άλλη κοινωνία, που δε θα χρειάζεται ο γιος να βαράει τον πατέρα και τον αδερφό, όπως κάνουν οι δυνάμεις καταστολής! Γιατί αγωνιζόμαστε για μία άλλη κοινωνία. Δε σας φοβόμαστε, ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι. Και το ξύλο έχει πάντα δύο άκρες, να το ξέρετε. Αν το πάρει ο λαός θα φύγετε νύχτα. Και δεν ξέρω αν θα σας φτάνουν τότε τα ελικόπτερα και τα αυτοκίνητα».

«Συμμαζευτείτε. Ό,τι και να κάνετε, εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, με όλες τις συνέπειες, ανέφερε επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ, και πρόσθεσε:

«Ο Χρυσοχοΐδης μας θύμισε, τα φοιτητικά χρόνια. Dura lex, sed lex (σκληρός νόμος αλλά νόμος). Αν έκανε αυτό η ανθρωπότητα στην ιστορία, θα ήταν ακόμα στα σπήλαια, θα είχαμε σκλάβους, δούλους και αφεντικά. Οι άδικοι νόμοι δίνουν το δικαίωμα στον λαό να μην τους εφαρμόζει, να παλεύει να τους ανατρέψει. Το δίκαιο κατακτήθηκε μέσα από αγώνες και απειθαρχία και ύστερα θεσμοθετήθηκαν οι δημοκρατικές ελευθερίες»

Η «Κατιούσα» μεταφέρει εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Θανάση Παφίλη:

Υπάρχει κλιμάκωση καταστολής; Εδώ ζούμε. Εμείς λέμε ότι υπάρχει. Καταστολή δεν είναι μόνο η βία. Είναι και το κλίμα τρομοκρατίας και οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορονοϊό και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που πρώτη αυτή δεν εφαρμόζει, προχωρά σε γενικευμένη καταστολή, για να χτυπήσει όποιον αντιδρά στην πολιτική της. Δε λέω ότι έχουμε χούντα, αλλά παίρνει ακραίες αποφάσεις, απίστευτα πράγματα. Δεν προσπαθεί να πετάξει απλά την μπάλα στην εξέδρα, αλλά να αποσείσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας…

Ουσιαστικά η κυβέρνηση μας λέει να συμμαζευτούμε εξαιτίας των ειδικών συνθηκών και της πανδημίας. Η κυβέρνηση όμως συμμαζεύεται; Έχει εξαπολύσει τον οδοστρωτήρα όλο αυτό το διάστημα, τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματα. Για πείτε μας, ποιο νομοσχέδιο αναβάλατε; Μας έχετε κυριολεκτικά πεταλώσει, με τρία νομοσχέδια τη βδομάδα, που συντρίβουν τον λαό.

Εμείς, λέτε, έχουμε δικαίωμα να σας τσακίζουμε, εσείς βγάλτε τον σκασμό, δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε. Αυτή είναι η πολιτική σας. Έχετε περάσει παπάδες. Νομοσχέδια για τις διαδηλώσεις, που μας γυρίζουν στο 1975-76, αντεργατικά μέτρα, 10ωρα, να μην πληρώνονται οι υπερωρίες. Και τι μας λέτε; Τη μάσκα! Αλλά δεν τη βλέπετε ως μέτρο προστασίας, την θεωρείτε φίμωτρο, για να μη μιλάμε…

Ο λαός έχει δικαίωμα, όσο μπορεί, να διαμαρτύρεται, τηρώντας τα μέτρα. Η ιστορία και οι κατακτήσεις δε γράφτηκαν με υπακοή στους απάνθρωπους νόμους. Γράφτηκε με συκγρούσεις και απειθαρχία.

Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να μη συνόδευσε την αντιλαϊκή της πολιτική με την καταστολή. Θα πάρει και δεύτερο βραβείο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Το πρώτο ήταν το ’99, που μας έριξε 3,5 τόνους χημικά, ενώ ζητήσαμε να κάνουμε μια περιφρουρημένη συγκέντρωση για τη σφαγή της Γιουγκοσλαβίας. Κι η απάντηση ήταν ότι δε θέλουν οι Αμερικανοί και 3,5 τόνοι χημικά -κάποια ήταν ληγμένα μάλιστα. Το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το άγαλμα του Τρούμαν και τους συνταξιούχους.

Σε σχέση με την απαγόρευση συναθροίσεων:

Εμείς σας βάλαμε τα γυαλιά. Σας δείξαμε ότι οι κομμουνιστές και το εργατικό κίνημα τηρούν τα μέτρα καλύτερα από ό,τι η κυβέρνησή σας, που δολοφονεί δεκάδες ανθρώπους με τις παραλείψεις και την πολιτική της. Μας συγχαρήκατε τότε και μας τσακίσατε στα χημικά μετά.

Σταματήστε να μιλάτε για υγειονομικά μέτρα. Ελέγξατε τίποτα στις συγκοινωνίες; Εκεί ισχύει η απαγόρευση συνάθροισης τριών ατόμων; Γιατί δεν υποχρεώσατε την εταιρία να πυκνώσει τα δρομολόγια; Για να μη χάσει μερικά εκατομμύρια;

Πόσους ελέγχους κάνατε στη Θεσσαλονίκη, στη μεταφορά εργατών στη βιομηχανική ζώνη; Δώστε μας στοιχεία. Σε πόσα εργοστάσια, πόσες βιομηχανίες έκανε έλεγχο η κυβέρνηση αν τηρούνται τα μέτρα; Και έχετε το θράσος να μιλάτε για υγειονομικά πρωτόκολλα… Πείτε μας, ακόμα και σήμερα. Γιατί δεν πάτε εκεί, που υπάρχει τρομοκρατία και δεν τολμά κανείς να πει ότι έχει συμπτώματα, για να μην απολυθεί; Γιατί εκεί είναι τα αφεντικά σας. Ο κορονοϊός δεν είναι αταξικός. Τον πληρώνει η εργατική τάξη. Κι εσείς υπερασπίζεστε τους κλινικάρχες και όσους θησαυρίζουν αυτό το διάστημα.

Μιλάτε για πόλεμο, με έναν αόρατο εχθρό. Όταν έχεις πόλεμο, κάνεις επιτάξεις. Γιατί δεν επιτάσσετε τον ιδιωτικό τομέα -χωρίς αποζημίωση που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έχουμε επιστράτευση και παίρνετε τα αυτοκίνητα του κόσμου, τον αποζημιώνετε; Όχι.

Εσείς τους ταΐζετε μάλιστα και από πάνω. Θησαύρισαν με εκατομμύρια εισπράξεις και κέρδη. Και έρχεται ο Γεωργιάδης και λέει να αυξήσουμε το πλαφόν για τα τεστ. Τι λέτε; Φτώχυναν! Το Βαλκανικό Κέντρο… Φτώχεια μεγάλη! Πεθαίνει ο κόσμος και εσείς δεν επιτάσσετε τις ΜΕΘ! Και μας μιλάτε για πόλεμο; Πόλεμο κάνετε, αλλά κάποιοι τον κερδίζουν και κάποιοι πληρώνουν με τη ζωή τους…

Σχετικά με το Πολυτεχνείο και την αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης

Παρατάξατε έξι χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς. Έλεος! Κανείς δε φορούσε μάσκα. Είχαμε άγχος 14 ημέρες αφού μας “περιποιήθηκαν”, μην κολλήσαμε τίποτα. Χτυπήσατε την πορεία όταν έφευγε. Δεν πήγαμε σε ιατροδικαστή, το αντιμετωπίσαμε πολιτικά, έχουμε και πολιτική αξιοπρέπεια.

Φάνηκαν δύο κόσμοι. Εσείς πάνοπλοι, με τη βαρβαρότητα, τα κλομπς, που κοπανάγανε, ακόμα και εμάς, τον ΓΓ, όχι πως είμαστε κάτι ξεχωριστό. Όποιον ξεμοναχιάζατε, τον τσακίζατε.

Και με τον Αίαντα (σ.σ.: την αύρα) του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια. Ωραίο μηχάνημα αγοράσατε, κύριοι. Πού θα το χρησιμοποιήσετε; Για να σβήνετε πυρκαγιές;

Και από την άλλη, ο δικός μας κόσμος, συντεταγμένος μες στο σύννεφο των χημικών, φώναζε συνθήματα. Να ποια είναι η διαφορά μας. Ο κόσμος που ήταν εκεί, και άλλοι τόσοι, έχουν το σθένος και την ανθρωπιά να παλεύουν για μια άλλη κοινωνία, που δε θα χρειάζεται ο γιος να βαράει τον πατέρα και τον αδερφό, όπως κάνουν οι δυνάμεις καταστολής! Δε σας φοβόμαστε, ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι. Και το ξύλο έχει πάντα δύο άκρες, να το ξέρετε. Αν το πάρει ο λαός θα φύγετε νύχτα. Και δεν ξέρω αν θα σας φτάνουν τότε τα ελικόπτερα και τα αυτοκίνητα.

Για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, υπήρχε σεβασμός στους νεκρούς -μην πάω πίσω σε Αχιλλέα και Έκτορα. Αλλά αυτή τη φορά, παραβιάσατε και τη δική σας απόφαση για το όριο των τριών ατόμων, τρεις πήγαν από την ΚΝΕ και δεν τους αφήσατε να καταθέσουν στεφάνι. Με μια χυδαιότητα, έναν προκλητικό τρόπο. Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Όταν πάνε τρεις νέοι με ένα μπουκέτο και τους ορμάνε, λες και έχουν μπροστά τους τμήμα του ISIS; Η δική σας ανοχή οδηγεί σε αυτό.

Πώς νιώθετε αλήθεια να παίρνει ο ΜΑΤατζής την ανθοδέσμη και να την κοπανάει; Τι άνθρωποι είναι αυτοί που φτιάχνετε;

Όσα μέτρα κι αν πάρετε, όση καταστολή κι αν χρησιμοποιήσετε, όσο κι αν υποκύπτετε σε μερικούς που είναι χειρότεροι από φασισταριά, στις πιέσεις του Μπογδάνου και των εξαγορασμένων στα κανάλια, κάνετε μεγάλο λάθος. Και δικός σας κόσμος, της Νέας Δημοκρατίας, μας είπε μπράβο.

Έχετε καβαλήσει το καλάμι, αλλά ξέρετε, το καλάμι σπάει. Δεν έχετε συναίσθηση τι συμβαίνει με τον κόσμο, ο κόσμος βράζει. Εγώ μένω στα Εξάρχεια; Τι είναι αυτό; Παιδιά 14-15 χρονών, με τα χέρια ψηλά στον τοίχο, λες και είναι εγκληματίες πολέμου; Τι είναι αυτά; Αστυνομία είναι αυτή; Τι νομίζετε ότι θα κάνουν αυτά τα παιδιά αύριο;

Συμμαζευτείτε. Ό,τι και να κάνετε, εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, με όλες τις συνέπειες.

Ο Χρυσοχοΐδης μας θύμισε, τα φοιτητικά χρόνια. Dura lex, sed lex (σκληρός νόμος αλλά νόμος). Αν έκανε αυτό η ανθρωπότητα στην ιστορία, θα ήταν ακόμα στα σπήλαια, θα είχαμε σκλάβους, δούλους και αφεντικά. Οι άδικοι νόμοι δίνουν το δικαίωμα στον λαό να μην τους εφαρμόζει, να παλεύει να τους ανατρέψει. Το δίκαιο κατακτήθηκε μέσα από αγώνες και απειθαρχία και ύστερα θεσμοθετήθηκαν οι δημοκρατικές ελευθερίες.

Πρόσθεσε επίσης πως το σωφρονιστικό σύστημα δεν είναι κατασταλτικό, ότι η παιδεία και η εργασία είναι τα κλειδιά για να αλλάξουν και να ενσωματωθούν κάποιοι κρατούμενοι, αλλά η κυβέρνηση βασίζεται σε άλλη κατεύθυνση. Ενώ έκανε αναφορά στα μαθήματα που έκαναν οι κομμουνιστές πολιτικοί κρατούμενοι στην εξορία και στην βάρβαρη πρόταση της Ελληνικής Λύσης που λέει “θάνατος σε όλους”.

Σωφρονιστικό σύστημα λέει όχι κατασταλτικό. Να μπορέσεις να τους αλλάξεις και να τους ενσωματώσεις.

Παιδεία και εργασία, δύο τρόποι. Εσείς πάτε στην άλλη κατεύθυνση, βία και καταστολή. Τα μαθήματα που εκαναν οι κομμονιυστες και η ελληνικη λυση που λεει θανατος σε ολους.

Έκανε τέλος, μια αναφορά και σε όσους επανδρώνουν το αστυνομικό σώμα.

Κάποιοι θέλουν να φύγουν από τα ΜΑΤ και δεν τους αφήνετε.

Κι οι αστυνομικοί είναι θύματα αυτής της πολιτικής, τους στέλνετε να χτυπάνε αυτούς που τους συμπαραστέκονται. Όχι ότι δεν έχουν ευθύνες. Έχετε όμως κι εσείς ευθύνες, που δεν ξεκαθαρίζετε τι συμβαίνει εκεί μέσα. Τα βιώνουμε όλα αυτά, δε ζούμε στον πύργο, για να περιμένουμε εκθέσεις..

Το ζήτημα είναι να αλλάξει ο ρόλος της αστυνομίας. Τι ρόλο έχει; Να χτυπήσει το έγκλημα. Αυτό απαιτεί μόρφωση, εξοπλισμό και καλές αποδοχές, γιατί καταλαβαίνετε τι γίνεται με τα διάφορα δίκτυα…

Ποιος είναι όμως ο αντίπαλος; Ο ελληνικός λαός και τα συνδικάτα; Όχι. Αλλά έτσι τους διαπαιδαγωγείτε!

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.