Newsroom

Newsroom

Πάει ο παλιός ο χρόνος!

Πάει ο παλιός ο χρόνος! Ας υποδεχτούμε τον πιο παλιόχρονο!!! Όπως λέμε παλιάνθρωπος. Διότι ο νέος χρόνος που σκάει μύτη,…

Πάει ο παλιός ο χρόνος! Ας υποδεχτούμε τον πιο παλιόχρονο!!! Όπως λέμε παλιάνθρωπος. Διότι ο νέος χρόνος που σκάει μύτη, είναι ο πιο παλιός που μας έχει τύχει μέχρι σήμερα. Και μάλλον ο πιο κακός.

Θα φέρει περισσότερη δυστυχία, πόνο, φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, λουκέτα και ανασφάλεια. Και αυτά σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις. Γι αυτό είναι παλιός. Μοιάζει με κακούς παλιούς χρόνους, που είχαν ανάλογα φαινόμενα κοινωνικά και οικονομικά.

Μήπως είναι απαισιόδοξα αυτά που γράφω και διαβάζετε; Ναι, είναι η απάντηση. Είναι πολύ απαισιόδοξα και μαύρα. Αλλά δεν είναι τα μόνα. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία και χρώματα στο κάδρο της ζωής μας, της κοινής ζωής μας.

Υπάρχει η δυνατότητά μας να παλεύουμε, ή να νομίζουμε ότι παλεύουμε. (εδώ που φτάσαμε ακόμη και η ψευδαίσθηση είναι δύναμη, και χρειάζεται δύναμη)

Υπάρχει η δυνατότητα να κοροϊδεύουμε, τον παλιό και τον νέο χρόνο μας, τον καλό και τον κακό καιρό μας. Εκπληκτική άμυνα και σχετικά εύκολη.

Υπάρχει η δυνατότητα να σταματάμε, να διακόπτουμε, να εμποδίζουμε ότι μας ενοχλεί και δεν μας αρέσει. Αποτελεσματικό και σχετικά εύκολο.

Υπάρχει η δυνατότητα να ανατρέπουμε. Από έναν κόκκο άμμου, μέχρι και τον μισό πλανήτη και αν υπάρχουν κέφια ακόμη και ολόκληρο τον πλανήτη. Και αυτό αν και δείχνει δύσκολο είναι σχετικά εύκολο.

Άρα λοιπόν, μέσα σε όλη αυτήν την μαυρίλα, την απαισιοδοξία την ατομική και την συλλογική, την γενικευμένη θλίψη, το συνολικό μούδιασμα, ερχόμαστε εμείς να δηλώσουμε ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ. Όχι επειδή η νέα χρονιά, θα είναι καλύτερη. Αλλά επειδή έχουμε την δυνατότητα να την κάνουμε πραγματικά καλύτερη.

Και έτσι όπως τα έχουν φέρει τα πράγματα, είναι η μόνη δυνατότητα που μας άφησαν.

Θύμιος Κ.

http://www.ellinofreneia.net

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…