Π. Σκουρλέτης: "Οι…αυλικοί του Σαμαρά έγιναν τώρα και μπακάληδες" (Video)

«Πρέπει να καταλάβει ο κ. Σαμαράς ότι τα υπουργεία δεν είναι δικά του, αλλά του ελληνικού κράτους , δεν μπορεί…

skourletis 1

«Πρέπει να καταλάβει ο κ. Σαμαράς ότι τα υπουργεία δεν είναι δικά του, αλλά του ελληνικού κράτους , δεν μπορεί να βάζει να κάνουν κομματική δουλειά τα στελέχη του υπουργείου. Θα μπορούσε ο υπουργός ο ίδιος, η πολιτική ηγεσία να κάνει την κριτική της (στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά δεν μπορείς να βάζεις τον ανώνυμο κρατικό μηχανισμό και να τον ταυτίζεις με τις απόψεις της Ν.Δ.» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης, στο Κόντρα και τον Αιμίλιο Λιάτσο, χθες το βράδυ. Αναφορικά με το θέμα της κοστολόγησης από τη Ν.Δ. του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «έκαναν κάποιους μπακάλικους και αυθαίρετους υπολογισμούς και ενώ την πρώτη μέρα έλεγε η κυβέρνηση ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 13,5 δις, τη δεύτερη 17,5 δισ σήμερα μας πήγε στα 27,2 δις.

Κατέθεσε μάλιστα την πρόταση, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία, «να πάμε στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το πρόγραμμα της κυβέρνησης και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να το αξιολογήσουν αυτοί». Όπως τόνισε περιμένει την απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου και του κ. Χαρδούβελη, επί του θέματος.

«Η λαθροχειρία που έκανε ο υπ. Οικονομικών είναι ότι είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν υπολογίζει το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων». Ο Π. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι : «ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων είναι συνάρτηση των δυνατοτήτων, που θα προκύψουν από τη διαπραγμάτευση. Δεν είναι κάτι που θα γίνει ούτως ή άλλως. Δεν υπολογίζονται επίσης τα ποσά από τα ΕΣΠΑ γιατί εμείς λέμε ότι πρέπει να τα επαναπροσδιορίσουμε και να κατευθυνθούν για την ανάκτηση νέων θέσεων εργασίας».

Δεν παρουσιάζουμε θα, αλλά θέσεις ευθύνης…

Για το θέμα της φοροδιαφυγής, ανέπτυξε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να «πρέπει να υπάρχει ένας εξώδικος διακανονισμός του κράτους με τον πολίτη που θα θελήσει να ρυθμίσει τις οφειλές του και το συνολικό ποσό που θα δίνει σε μηνιαία βάση να μην ξεπερνά το 20 ή 30% στο διαθέσιμό του εισόδημα, αλλιώς τι να την κάνω τη ρύθμιση, αν δεν μπορεί ο άλλος να ανταποκριθεί; ».

Σχολιάζοντας επίσης  τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σαμαρά ότι «όποιος μιλάει σήμερα για εκλογές δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου» που έγιναν  από το καφενείο της Βουλής είπε: «Ο κ. Σαμαράς δεν δίνει συνεντεύξεις τύπου, δεν έρχεται στη Βουλή, αλλά πάει στο καφενείο κάνει δηλώσεις και τις διαρρέει» το μόνο που αποδεικνύουν όλα αυτά καθώς και το θέμα της ανακίνησης του εκλογικού νόμου δείχνουν τον «πανικό Σαμαρά, με την πλάτη στον τοίχο». «Η ανακίνηση του θέματος του εκλογικού νόμου καθιστά ομολογία ήττας». Διατύπωσε για άλλη μια φορά την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ «υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής».

Τόνισε επίσης ότι: «κυβερνούν με το μπόνους των 50 εδρών και ταυτόχρονα υλοποιούν ένα πρόγραμμα πέρα και έξω από τις δεσμεύσεις τους. Αν τους έχει πιάσει ξαφνικά κρίση συνείδησης, ας παραιτηθούν, να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο και να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…