Π. Σκουρλέτης: “Με πυροτεχνήματα δεν βγαίνεις από την κρίση”

“Για εμάς ο αντίπαλος που λέγεται ακραίος νεοφιλελευθερισμός είναι και μέσα και έξω από την Ευρωζώνη. Επιλέγουμε το ιστορικό διαμορφωμένο…

skoyrletis 1

“Για εμάς ο αντίπαλος που λέγεται ακραίος νεοφιλελευθερισμός είναι και μέσα και έξω από την Ευρωζώνη. Επιλέγουμε το ιστορικό διαμορφωμένο πεδίο για τη χώρα μας να είναι ο ευρωπαϊκός χώρος και η Ευρωζώνη. Αυτή είναι μια στρατηγική μας προσέγγιση την οποία υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. 

“Προκλητικός ο Σαμαράς” 

Ο κ. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον ακροδεξιό λέγοντας ότι “είναι εντελώς αδιάφορο για τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, τα όποια μέτρα εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός ή ο αρμόδιος υπουργός. Εκείνο, όμως, που δεν τους αφήνει αδιάφορους είναι αν τους εμπαίζουν. Διότι, επί κυβέρνησης Σαμαρά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο αριθμός των αστέγων εκτινάχθηκε και όχι μόνο στην Αθήνα, είναι ένα φαινόμενο πλέον το οποίο υπάρχει και στις πρωτεύουσες των Νομών. Επί κυβέρνησης Σαμαρά εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ε, τώρα, αυτό είναι κυνικό. Εμπαίζουν μια ολόκληρη κοινωνία. Και είναι λίγο το να τον λέει ο κ. Βενιζέλος, όχι επίσημα αλλά ανεπίσημα, Αντώνη Μαυρογιαλούρο, αυτό αφορά πλέον την περιβόητη συνοχή της κυβέρνησης. Εκείνο, όμως, που πραγματικά είναι προκλητικό είναι ότι 20 – 30 μέρες πριν τις εκλογές εκείνοι που έχουν σκορπίσει τη δυστυχία να έρχονται και να παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη. Αυτό είναι προκλητικότατο”.

“Ακροδεξιός επικεφαλής της ΝΔ ο Πρωθυπουργός”

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “είναι όνειδος για τη δημοκρατία στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός, σχεδόν 2 βδομάδες μετά την αποκάλυψη των συνεννοήσεων του κ. Μπαλτάκου, του ανθρώπου του, του alter ego του, με μια εγκληματική οργάνωση, να μην έχει έρθει στη Βουλή με δικιά του πρωτοβουλία και όχι με δικό μας αίτημα να δώσει εξηγήσεις. Αποδείχθηκε ότι το παρακράτος ήταν εγκατεστημένο μέσα στο Μαξίμου, υπήρχαν δίαυλοι επικοινωνίας με τη Χρυσή Αυγή, χρησιμοποίησαν τη Χρυσή Αυγή και προ της δολοφονία του Φύσσα και μετά. Όσον αφορά τον κ. Σαμαρά, πρόκειται για έναν ακροδεξιό επικεφαλής της ΝΔ και δεν ταιριάζει στη ΝΔ, αλλά χαρακτηρίζει τον ίδιο.”

“Με πυροτεχνήματα δεν βγαίνεις από την κρίση”

Όσον αφορά στα θετικά μηνύματα που έρχονται από έξω για την ελληνική οικονομία, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως “με πυροτεχνήματα δεν βγαίνεις από την κρίση” κάνοντας λόγο για δυο πυροτεχνήματα που έχει γνωρίσει η ελληνική κοινωνία. Όπως εξήγησε, μάλιστα ο ίδιος: “Το ένα το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα που πλέον έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα πρωτογενές πλεόνασμα που βγήκε από τις σάρκες του ελληνικού λαού. Είναι το αποτέλεσμα των μειώσεων των συντάξεων, των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, των λουκέτων, των χαρατσιών για να προκύψει και να δώσουν κάτι λιγότερο από 500 εκατ. όταν έχουν πάρει πάνω από 70 δισ. τα τελευταία 4 χρόνια. Πρόκειται για μια κοροϊδία. Και βγαίνουν και στις αγορές, ενώ υπάρχει μνημόνιο, ενώ ετοιμάζουν νέο μνημόνιο, ενώ πάνε να υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια και δανείζονται πιο ακριβά. Ο συνδυασμός, λοιπόν, αυτής της εφάπαξ εξόδου στις αγορές με την ταυτόχρονη παρουσία μνημονιακών πολιτικών είναι ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο εξυπηρετεί μόνο προεκλογικές σκοπιμότητες.”

“Συζητάμε δημοκρατικά και συνθέτουμε ελεύθερα” 

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό το οποίο είναι «να συζητάμε δημοκρατικά και ελεύθερα και να συνθέτουμε. Θέλουμε να έχουμε ένα άλλο μοντέλο πολιτικής. Το καταφέρνουμε. Έχουμε αποφάσεις που μας δεσμεύουν όλους. Παρακολουθήσαμε πράγματα τα οποία εγώ που ήμουν μέσα την Κυριακή δεν τα είδα. Δεν είδα κανένα τεράστιο ρήγμα. Δεν είδα πρόταση εξόδου από το ευρώ. Που τα είδατε αυτά; Και φέρτε μας αυτές τις ομιλίες. Που υπήρξαν; Είναι άλλο το να κάνεις μια κριτική και να πεις ότι εγώ θεωρώ ότι αυτές οι απόψεις μπορούν να οδηγήσουν εκεί και άλλο να λες ότι ειπώθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κάθε κόμμα πρέπει να κρίνεται από τις επίσημες θέσεις του και όχι από απόψεις τις οποίες έχει ο καθένας δικαίωμα να τις εκφράζει στο πλαίσιο ενός οργανωμένου, συντεταγμένου, δημοκρατικού διαλόγου, αλλά επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις ισχύουν για όλους και είναι από όλους σεβαστές.”

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…