Π. Σκουρλέτης: Οι δανειστές δεν σέβονται το αρχικό πλαίσιο της συμφωνίας για την ενέργεια (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν σέβονται ούτε το αρχικό πλαίσιο της συμφωνίας οι δανειστές», «ούτε την αρχική δική τους υπογραφή» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στα θέματα της ενέργειας

587cacec1dc524d2778b4715

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός αναρωτήθηκε, “τι νόημα είχε η υπογραφή της συμφωνίας το 2015;”  υπενθυμίζοντας ότι η εκτίμηση των θεσμών στην πρώτη αξιολόγηση ήταν ότι είχαν επιτευχθεί σημαντικά βήματα στον τομέα της ενέργειας. Ενώ σε σχέση με τον ΑΔΜΗΕ έλεγαν ότι αν δεν εφαρμόσετε ένα εναλλακτικό σχέδιο τα δίκτυα της χώρας θα πάνε για ιδιωτικοποίηση και τελικά η κυβέρνηση κατάφερε να αποφευχθεί αυτό.

«Σώσαμε τα δίκτυα της Ελλάδας και αυτό είναι μια πολιτική επιτυχία που την πιστώνεται η κυβέρνηση και αυτό δεν παραγράφεται. Το να μειώσεις το αφορολόγητο ή τις συντάξεις μπορείς να τα επαναφέρεις μετά, το να χάσεις όμως τα δίκτυα της χώρας θα σήμαινε ότι τα χάνεις για μισό αιώνα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Ν.Δ. για την πολιτική του «ξεπουλήματος» που ασκεί τονίζοντας ότι οι θεσμοί δεν ζητούν να αλλάξει ότι ισχύει σε σχέση με τα δίκτυα, αλλά μόνο η Ν.Δ. με δεδομένη μάλιστα τη μονοπωλιακή συγκρότηση της αγοράς.

«Η Ν.Δ. λέει “ξεπουλήστε τα” παρόλο που έγινε αποδεκτό το σχέδιο από τους δανειστές. Αυτοί είναι που θέλουν να διαπραγματευτούν στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

«Οι δανειστές ζητούν να πουληθούν υποδομές που φτάνουν ως το 40% των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας (της λιγνιτικής παραγωγής) από τη ΔΕΗ κάτι που ήταν έξω από τη συμφωνία γι’ αυτό λέω ότι δεν υπάρχει σεβασμός της δικιάς τους υπογραφής. Αυτό γίνεται για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα ευρωπαϊκά ή ελληνικά. Είναι ένα «πισωγύρισμα».

Εξήγησε ότι “η διαπραγμάτευση δεν γίνεται με όρους ισότιμους αλλά με την πλάτη στον τοίχο” ωστόσο υποστήριξε ότι “οποιεσδήποτες θετικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με τους εταίρους μας”, ενώ όπως πρόσθεσε δεν υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη πρόταση προς όφελος του ελληνικού λαού. Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η διαρκής προσπάθεια δημιουργίας συμμαχιών.

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στα θέματα της διαπραγμάτευσης τόνισε ότι αναζητείτε συνολική λύση καθώς όπως είπε “δεν μπορούμε να αφήσουμε κάτι απ’ έξω”. Χαρακτήρισε “ανεύθυνη” τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ όπως είπε θα είχε κάποια βάση ο ισχυρισμός του Κ. Μητσοτάκη για καλύτερη διαπραγμάτευση, αν είχε να παρουσιάσει κάποια εναλλακτική πρόταση. Ποια είναι η διαπραγμάτευση που θα κάνει ρώτησε ο Π. Σκουρλέτης, τη στιγμή που διεκδικεί την ιδιοκτησία των μέτρων; Η Ν.Δ. βρίσκεται στην “βάρκα του Σόιμπλε και του ΔΝΤ” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: avgi.gr 


Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…