Ούτε τους γαλάζιους βουλευτές δεν πείθει ο Χατζηδάκης για το 8ωρο και τις…ελιές!

Τελικά, ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δε φαίνεται να έχουν πειστεί ιδιαίτερα με το νέο ”φιλεργατικό” νομοσχέδιο του Κώστα Χατζηδάκη με το οποίο θα μαζεύουμε και τις ελιές μας.
 

NewsRoom 15/04/2021 | 23:45

Μπορεί ο Κωστής Χατζηδάκης να έχει την πλήρη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου όταν ισχυρίζεται πως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είναι «φιλεργατικό», ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πειστεί σχετικές και οι βουλευτές της ΝΔ.

Μάλιστα, χθες, ο υπουργός Εργασίας υπέστη… κανονική ανάκριση -έστω και μέσω τηλεσυνεδρίασης- στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, αφού αρκετοί βουλευτές εμφανίστηκαν εξαιρετικά προβληματισμένοι με την κατάργηση του 8ώρου και την υποτιθέμενη… «συνεννόηση» μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη. Ο Χατζηδάκης, πάντως, επέμεινε ότι το νομοσχέδιο είναι απολύτως «υπερασπίσιμο», παρουσιάζοντας ως παράδειγμα ότι αν ένας εργαζόμενος θέλει να δουλέψει για 4 ημέρες 10ωρα για να έχει τριήμερο μετά, τότε μπορεί να το πράξει.

Βεβαίως, ο υπουργός δεν απάντησε σε… ποιον πλανήτη πιστεύει ότι γίνονται έτσι συναινετικά οι συνεννοήσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, αλλά αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές φαίνεται πως συνεχίζουν να μην ζουν στον ίδιο πλανήτη με τον υπουργό Εργασίας…

Πηγή: matrix24.gr