Ούτε τη κακοκαιρία σταματάει την Κεραμέως- Χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση ως «εμβόλιο για όλες τις χρήσεις»

Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα αν κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας προανήγγειλε η Κεραμέως  

5090298

«Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», διευκρίνισε, η ανένδοτη υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον ΑΝΤ1, ερωτηθείσα για το τι γίνεται σε περίπτωση κακοκαιρίας σχετικά με τα σχολεία.

Η  υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως συνεχίζει ακόμα να μην υπολογίζει τίποτα και κανέναν ( Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κρούσματα, κακοκαιρία) και προανήγγειλε  για το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της κακοκαιρίας που κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα, ότι όπου χρειαστεί  να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως ακόμα και τώρα αψηφά τα σοβαρά προβλήματα που έχει και θα προκαλέσει η κακοκαιρία, στα ήδη πληγωμένες σχολικές μονάδες από την πανδημία λόγω κρουσμάτων και στέλνει (σ.σ και εφόσον θα μπορούνε) τους καθηγητές  να κάνουν τηλεκπαίδευση μέσα στο κρύο. Αψηφά το γεγονός ότι την ώρα που το  Meteo που  δίνει πολικές θερμοκρασίες ακόμα και για την Αθήνα (φαντάσου τι θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα), η υπουργός πιστεύει ότι θα  μοιράσει ηλεκτρικές κουβέρτες στα σχολεία (που θα μείνουν ανοικτά) ;

Ξεχνάει δε , ότι πολλοί γονείς αντιδρούν (σωστά) στο μέτρο για την γονική άδεια ειδικού σκοπού, όπως και στο γεγονός  ότι πολλές οικογένειες δεν έχουν τα βασικά είδη για την τηλεκπαίδευση (internet, εξοπλισμό) 

Αλλά η κ. Κεραμεως τα βλέπει όλα ρόδινα στην παιδεία.

Κυβερνητικό μπάχαλο-Σε αναμμένα κάρβουνα οι εκπαιδευτικοί

Tην ίδια στιγμή οι  Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μηνύματά τους στους διευθυντές των σχολείων της περιοχής τους τους καλούν να ετοιμάσουν τα σχολεία για τηλεκπαίδευση, γιατί πήραν γραμμή ένα ακόμη  κυβερνητικό μπάχαλο 

Συγκεκριμένα σε ένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν σήμερα στα σχολεία ήταν το παρακάτω: 

Συνάδελφοι διευθυντές και διευθύντριες,

Παρακαλώ να είναι τα σχολεία έτοιμα για τηλεκπαίδευση,

σε περίπτωση κακοκαιρίας και εφόσον χρειαστεί, από την πρώτη ώρα, οποιαδήποτε μέρα προκύψει ανάγκη!

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, εγκαίρως! 

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα ζητήματα:

1. Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας και κάποιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης που δεν πήραν κανένα μέτρο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, να δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα και στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» να ανοίγουν το δρόμο για τη γενίκευση της τηλεκπαίδευσης. Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Παιδείας αξιοποιεί την τηλεκπαίδευση ως “εμβόλιο για όλες τις χρήσεις”.

2. Για μια ακόμη φορά σε μέρα αργίας καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να προσφέρουν υπηρεσία. Δεν υπάρχει πλέον Κυριακή, δεν υπάρχει αργία, δεν υπάρχει τίποτε.

3. Ωστόσο το πιο “νόστιμο” είναι η υπηρεσία που καλούνται να προσφέρουν: Ότι δεν έκανε το υπουργείο Παιδείας χρόνια πριν και στα δυο χρόνια πανδημίας, δηλαδή, να εξοπλίσει τα σχολεία και τις σχολικές αίθουσες με ιντερνετ και υπολογιστές, καλούνται, με ένα μήνυμα, να το πράξουν οι διευθυντές σχολείων. Τι να κάνουν, δηλαδή, σύμφωνα με το μήνυμα του Διευθυντή Εκπαίδευσης; Να εξοπλίσουν 7,8,9 ή 10 και 11 αίθουσες (ανάλογα με πόσα τμήματα έχει κάθε σχολείο) με υπολογιστές (που δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις) και με ιντερνετ σε κάθε αίθουσα (που δεν υπάρχει στην πλειοψηφία των αιθουσών) έτσι ώστε όπως λέει το μήνυμα να είναι έτοιμοι οι εκπαιδευτικοί για τηλεκπαίδευση αύριο ή μεθαύριο “από την πρώτη ώρα”!

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμη: Προφανώς το μήνυμα του Διευθυντή Εκπαίδευσης έχει δυο αθέατους στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι να αποσείσει από πάνω του την ευθύνη και να την μετακυλήσει στους διευθυντές των  σχολείων. Ο δεύτερος στόχος, ο κύριος, είναι οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα εκείνοι που σωστά διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας τους ορίζει να κάνουν τηλεκπαίδευση σε δικό τους χώρο και με δικά τους μέσα. Το μήνυμα υπονοεί: Ή θα κάνετε τηλεκπαίδευση με δικά σας, μέσα σε δικό σας χώρο, ή θα έρθετε, μέσα στο χιονιά, στο ανοχύρωτο σχολείο και θα αναλάβετε και την ευθύνη απέναντι στους γονείς αν δεν μπορέσετε λόγω των ελλείψεων, να κάνετε τηλεκπαίδευση!

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…