Newsroom

Newsroom

Ούτε στην κυβέρνηση πιστεύουν στη διαθεσιμότητα

Του Βαγγέλη Τριάντη Μπορεί τα στελέχη της κυβέρνησης να εξαγγέλουν συνεχώς ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου…

diathesimotita

Του Βαγγέλη Τριάντη

Μπορεί τα στελέχη της κυβέρνησης να εξαγγέλουν συνεχώς ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου προχωρά κανονικά, η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.koutipandoras.gr στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι με δυσκολία θα προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας. Και αυτό λόγω των χιλιάδων προσφυγών που αναμένεται να γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τα τέλη Οκτώβρη αναμένεται να εκδικαστούν γύρω στις 6.000 προσφυγές. Δεν αποκλείεται η νομική τους έκβασή να τινάξει στον αέρα τη διαθεσιμότητα και η όλη ιστορία να γυρίσει “μπούμερανγκ” στην κυβέρνηση. Και αυτό εξαιτίας της προχειρότητας και της βιασύνης με την οποία επιχείρησε η κυβέρνηση να περάσει το μέτρο της διαθεσιμότητας έπειτα από εντολές της τρόικα.

Αρκετοί νομικοί εκφράζουν τις ενστάσεις τους. Όπως επισημαίνει στο www.koutipandoras.gr ο Συνταγματολόγος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Το μέτρο τη διαθεσιμότητας είναι μία ακόμη επανάληψη αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων “προώθησης απολύσεων με φερετζέ”, απολύσεων δηλαδή με αναστολή, που δεν αποσκοπούν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα “κυνήγι κεφαλών” που επιβλήθηκε από τους ξένους δανειστές μας, χωρίς κανένα προγραμματισμό των αναγκών της δημόσιας διοίκησης και χωρίς αξιολόγηση των υφιστάμενων δομών. Χαρακτηριστική περίπτωση η κατάργηση των ειδικοτήτων πολλών κλάδων της Τεχνικής εκπαίδευσης πριν καταθέσει η κυβέρνηση καν το νομοσχέδιό της για το νέο Τεχνικό Λύκειο. Για το λόγο αυτό ήδη το ΣτΕ, όπως γνωρίζουμε από διαρροές έχει κρίνει αντισυνταγματικό το μέτρο της εφεδρείας του νόμου 4093/2012 και πολλές αποφάσεις προσωπικών διαταγών έχουν μπλοκάρει τη διαδικασία της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων”.

Ήδη οι δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο αναφορικά με το καθεστώς διαθεσιμότητας δύο σχολικών φυλάκων αποτέλεσε ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση. Το Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και αυτό μέχρι και την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Διαβάστε σχετικά

Χαστούκι κατά της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…