Ούτε ο Χατζηδάκης δεν τόλμησε να δώσει ασυλία στα καρτέλ και το κάνει ο Σταθάκης

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Βουλευτές

Την επόμενη ημέρα που ανακοινώνεται ότι το καρτέλ των κατασκευαστικών κατέκλεψε τη χώρα επί 26 χρόνια, κατατίθεται Νόμος από το Υπουργείο Οικονομίας που, με βάση τις αλλαγές, οι ποινικές ευθύνες των καθαρμάτων που ληστεύουν τον ελληνικό λαό διαγράφονται αμέσως μόλις πληρώσουν το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού!

NewsRoom 19/05/2016 | 11:48

Του Γιώργου Φλωρά

Σύμφωνα με το κατατεθέν νομοσχέδιο της 18ης Μαΐου:

Άρθρο 106

Ποινικές διατάξεις

Η παρ. 3 του άρθρου 44 του ν. 3959/2011 αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης των προστίμων που έχουν επιβληθεί κατά τις διατάξεις των άρθρων 25 και 25α, εξαλείφεται το αξιόποινο των εγκλημάτων του παρόντος νόμου και των συρρεόντων εγκλημάτων που στρέφονται κατά της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών δικαιωμάτων και τελούνται χωρίς χρήση βίας ή απειλής και επέρχεται πλήρης απαλλαγή από άλλου είδους διοικητικές κυρώσεις. Με την παροχή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του προστίμου, αναστέλλεται η ποινική δίωξη για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση και ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της. Κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής, αναστέλλεται η παραγραφή των εγκλημάτων χωρίς να ισχύουν οι χρονικοί περιορισμοί του εδαφίου α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 113 του Ποινικού Κώδικα».

Ούτε ο Χατζηδάκης, ο πλέον σοβαρός υποστηρικτής των καρτέλ δεν τόλμησε τέτοια παρέμβαση και την τολμάει η κυβέρνηση που ήρθε για να ξεκαθαρίσει με το παλιό. Μια φράση μόνο. Αίσχος και προδοσία!

Για να γίνει κατανοητό.

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ λήστευε επί 16 χρόνια τους Έλληνες και είχε μικτά κέρδη 1,6 δισ. ευρώ. Της καταλογίστηκε πρόστιμο 30.000.000 ευρώ. Θα το πληρώσει και οι εγκληματίες που μας λήστεψαν δεν θα έχουν καμία ποινική ευθύνη.

Το καρτέλ των κατασκευαστικών μας λήστευε επί 26 χρόνια. Θα τους καταλογιστεί ένα ελάχιστο πρόστιμο μπροστά στα μυθικά τους κέρδη (αφού το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν μπορεί να ξεπεράσει το 10% του τζίρου της προηγούμενης χρονιάς), θα το πληρώσουν και θα γελάνε στα μούτρα μας αφού δεν πρόκειται να τιμωρηθούν ποινικά (πρόβλεψη ποινής φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών).

Και για όσους δεν το γνωρίζουν, δεν εξαλείφονται μόνο οι ποινές που ορίζει ο Ν. 3959/2011 Περί Ανταγωνισμού, που είναι αστείες ούτως ή άλλως, αλλά εξαλείφονται και οι ποινές που επισείει ο Νόμος για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, εντός του οποίου εμπίπτουν οι παραβιάσεις της εναρμονισμένης πρακτικής. Ο μόνος νόμος δηλαδή που μπορεί να φέρει πίσω τα λεφτά που έκλεψαν τα καρτέλ.

Άρα η κυβέρνηση δίνει το μήνυμα στα καρτέλ, κλέψτε, ληστέψτε, διαλύστε τους πάντες και όταν κάποτε η ανίκανη Επιτροπή Ανταγωνισμού σάς συλλάβει και σάς τιμωρήσει, θα πληρώσετε το πρόστιμο και καθαρίσατε.

Η πολυετής εμπειρία μου με τα καρτέλ λέει ένα πράγμα. Όποιος δεν τα χτυπάει είναι μαζί τους. Δεν είναι δυνατόν στο νομοσχέδιο που τσακίζει τον Έλληνα με αβάσταχτους φόρους να χαρίζουν στα καρτέλ και στα λαμόγια που μας ληστεύουν τις ποινικές τους ευθύνες. Αδιανόητο από την κυβέρνηση που θα διαλύσει το παλιό. Ούτε ο Χατζηδάκης δεν το τόλμησε.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.