Newsroom

Newsroom

Ούτε καλημέρα δεν ανταλλάσσουν Μεϊμαράκης – Σαμαράς

Η ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία γίνεται μέσα σε ένα βαρύ εσωκομματικό κλίμα, αφού οι σχέσεις Σαμαρά και Μεϊμαράκη έχουν μπει για τα καλά στον πάγο.

590 e1f02dcbed0b4cbf08a3713db6c7881e

Η ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία γίνεται μέσα σε ένα βαρύ εσωκομματικό κλίμα, αφού οι σχέσεις Σαμαρά και Μεϊμαράκη έχουν μπει για τα καλά στον πάγο.

Σύμφωνα με τα Νέα, σχεδόν με επίσημο τρόπο έχει επιβεβαιωθεί ότι Β.Μεϊμαράκης και Αντ.Σαμαράς δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και είναι ζητούμενο πλέον σε τι βαθμό μια διαμάχη τους θα ανατρέψει εκλογικούς σχεδιασμούς και θα επηρεάσει την εκλογική μάχη.

Το περιστατικό που καταγράφηκε το Σάββατο στη Βουλή ενώπιον αρκετών στελεχών και του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει ότι ανάμεσά τους κυριαρχεί η καχυποψία.

Με τον Αντ.Σαμαρά στο επίκεντρο, είχε δημιουργηθεί ένα «πηγαδάκι» στους διαδρόμους της Βουλής, όταν πέρασε δίπλα ο Β.Μεϊμαράκης χωρίς να σταματήσει ή να χαιρετήσει. Δεν αποκρίθηκε μάλιστα ούτε στην προσπάθεια Κεφαλογιάννη να τον φέρει στην ομήγυρη. Η στάση του αρχηγού του κόμματος προκάλεσε τη δυσφορία Σαμαρά, έστω κι αν προσπάθησε να κλείσει το ζήτημα.

«Ο Χριστός και η Παναγία» αντέδρασε στις επίμονες ερωτήσεις που ακολούθησαν για τον εάν μιλάει πλέον με τον προκάτοχό του. «Το Αγιο Πνεύμα δεν το επικαλέστηκε;» ήταν λίγο αργότερα το δηκτικό σχόλιο του Β.Μεϊμαράκη, όταν ρωτήθηκε με τη σειρά του για την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού.

Αξιοσημείωτοι είναι και οι θεατρινισμοί που καταγράφηκαν από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Βουλής, όταν Σαμαράς και Μεϊμαράκης είχαν ένα «χαλαρό» τετ-α-τετ, αφού είναι κοινό μυστικό πως οι δυο τους δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα.