Ούτε άγαλμα ούτε δρόμος για τον Ζακ, με απόφαση του «φρέσκου και εναλλακτικού» Κ. Μπακογιάννη

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε όχι και στην πρόταση για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και στην πρόταση για την ανέγερση μνημείου.

5d86257b825e633cc104f3b3

Μνημείο κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας θα αναγείρει ο δήμος Αθηναίων, σε δημόσιο χώρο που θα επιλέξει, ενώ δεν θα γίνει τελικά η μετονομασία της οδού «Γλάδστωνος» σε οδό « Ζακ Κωστόπουλου», πρόταση την οποία είχε κάνει αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο.

Στο ίδιο κλίμα ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της παράταξης «Λαική Συσπείρωση», τόνισε ότι οι διακρίσεις που υπάρχουν στην κοινωνία είναι ορατές. «Μια χούφτα» περνά καλά και το 1/3 του λαού είναι στο όριο της φτώχειας» είπε. Ο κ. Σοφιανός εξέφρασε προβληματισμό σχετικά με τις μετονομασίες και πρότεινε την ανέγερση μνημείου ή επιτύμβιας στήλης στο σημείο όμως της δολοφονίας. Πρόταση που απορρίφθηκε και αυτή.  Ακόμη προειδοποίησε για «κυβερνητικές ευθύνες στο βαθμό που δεν οδηγηθεί σε διαλεύκανση η υπόθεση».

Ο κ. Μπακογιάννης, στην τοποθέτηση του υπογράμμισε με έμφαση ότι «προσυπογράφει» όσα ανάφερε ο κ. Ηλόπουλος. «Η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι ένα σύμβολο αγώνα που καλείται να δώσει ενωμένη η πόλη για τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία».

Ζήτησε δε να μη περιοριστεί το θέμα στη μετονομασία του δρόμου και επικαλούμενος «προσωπική εμπειρία», ανάφερε ότι «αυτές οι μετονομασίες πολλές φορές κινδυνεύουν να λειτουργήσουν αντίστροφα γιατί χύνεται πολύ δηλητήριο».

Γι′ αυτό τόνισε, προτείνει την ανέγερση αυτού του μνημείου. «Όπως είχε και έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία το Μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης, έτσι να είναι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο που θα αφήσει πίσω του, ένα τέτοιο μνημείο», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε η ασφάλεια είναι «καθολικό δικαίωμα, χωρίς εξαιρέσεις» και η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι «μεγάλη ντροπή και ανοιχτή πληγή».

Ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε να υπάρξει από πλευράς του δήμου μια συλλογική στρατηγική και θεσμική σχέση με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα «για μια πόλη Δημοκρατική, χωρίς αόρατους ανθρώπους». Επίσης κατήγγειλε ότι και μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, «συνεχίστηκε το λιντσάρισμα στη μνήμη του από δημοσιογράφους και ιστοσελίδες».

Δήλωσε δε ότι η παράταξη του θα συμφωνούσε με την πρόταση του δημάρχου αν το μνημείο που προτείνει, «έχει ρητή αναφορά στον Ζακ Κωστόπουλο».Τη συμφωνία του στην πρόταση του δημάρχου, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα η ανέγερση του μνημείου να εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη πολιτική του δήμου για την στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των άλλων κοινοτήτων της Αθήνας που είναι θύματα βίας.

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…